View Single Post
Eski 03-01-2011, 16:18   #122
toprak
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2010
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,

Ağaçlar.net sitemiz çok büyük olduğundan dolayı, her bir başlığı ayrı ayrı okumak aylarımı alıyor. Ama keyif de veriyor.

Bu başlığı okuyunca benim de zamanında böyle bir derdimin olduğunu hatırladım. Kendim otomasyoncu olmama rağmen oldukça pratik bir çözümle 1-2 haftalık sulama derdime çare bulmuştum.

İşin içine ne kadar elektrik-elektronik giriyorsa, o kadar dert yaratıyor evde. Elektrikli sistemlerde elektrik kesintisi, pil akması, saat (timer) kaymaları, aşırı sulama hatta taşma problemi doğuyor. Sistem bitkinin suya ihtiyaç duyup duymadığını anlamıyor. (anlayan bir sistem kurmak da mümkün aslında) Bence evi su basması, değerli çiçeğimizin ölmesinden sonra en büyük problem. İğneli sistemler de paslanma ve tıkanma yapabilir. (iğneyi toprağa gömmeyin

14 yıldır çalıştığım iş yerindeki çiçeklerim, 1-2 haftalık iş seyahatlerimde veya tatillerimde ölüyordu. Bunun üzerine önce kaktüslere yöneldim. Ama yeşiller ve çiçekliler için de bir çözüm aradım ve bu ipli çözümler çok hoşuma gitti. Amatör bir çözüm ama işe yarıyor. Profesyonel çiçekçilere ise tavsiye edemem.

Kısmetse yarın benim hala çalışan düzeneğimin resimlerini buraya ekleyeceğim.

Ters çevrilmiş ve delikli pet şişe yöntemini de en kısa sürede deneyeceğim. Umarı sular etrafa taşmaz. Yine bu başlık altında gördüğüm alttan ipli sulama ise saksılarımın toprağını değiştireceğim güne sakladığım bir proje olacak.

Sevgi ve saygılarımla herkese iyi akşamlar.
Toprak.

toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön