Konu: Nergis
View Single Post
Eski 03-01-2011, 10:55   #706
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hocam100 Mesajı Göster
Adnan bey bence ne olursa olsun sizin çiçeğiniz mükemmel bir tür.Bu türü üretmenin yollarını aramalı ülkemize has bir tür haline getirmeliyiz...Sizin nergis ise daha henüz çıkmadı bile.Yani bizim iklime çok uygun.
Bu kanaatlarınızı can-ı gönülden paylaşıyorum..
''Güzel,katmerli,baygın kokulu nergislerim var'' demek istiyorsanız bendeki Double Daffodil Erlicheer türü ideal bir tür..
Amacım zaten bunları ülke çapında yaygınlaştırıp,çoğaltılmasını sağlamak..Bu yüzden toplu satış yapmıyorum..Yıllık 200 adetten fazla da satamıyorum..Her edinmek isteyene azar azar paylaştırıyorum..
Kimbilir,belki 10-15 yıl sonra ülkemizin en gözde nergis türü olur..Yaygınlaşır..Üzerine methiyeler düzülür..Dileğim bu..

Bendeki nergisler,internetten,yabancı sitelerden edindiğim bilgilere göre -30 dereceye kadar soğuklara tahammüllü..Bu çok güzel..Ülkemizin her yöresinde yetişebilir..
Çok çabuk filizlenmemesi,şımarmaması,fazla yavru vermemeleri,yan soğanlardan bile çiçek verebilmeleri çok olumlu..

Aşağıdaki fotolardaki nergislerimi eylül ayı sonlarında iki saksıya çok sığ olarak ekmiştim..Son fotodaki saksıda ise 1.5-2 santim çapında 9 yavru soğan ekili..Bakalım,ilk yıllarında çiçek verecekler mi?Diğer saksıda ise 5 santim çapında 4 ana soğan ekilidir..İşte son durumları:

Eklenen Resimler

Düzenleyen pria : 03-01-2011 saat 11:34
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön