Büyük Crassulamı ilkbaharda budadım. Epey dallanma elde ettim. Sonbaharda iyi gelişme gösterdi. Şimdi gelişme soğuk nedeniyle duruyor gibi.
Büyük Crassulam sonbaharda iyi gelişme gösterdi. Çapı 8 cm. olmuş. Her yıl 0,50 cm. kalınlaşıyor.
Bu bitkimin 1 yıl önceki durumu : [QUOTE]
Eklenti 114900QUOTE]
Hazirandaki durumu :
büyük crassula 19.06.2010.JPG
Bu da şimdiki durumu :
crassula 02.01.2011 (1).JPG
İlk dalını yazın ağaç dali ile açtım, daha sonra dalı büyüterek biraz daha açtım. 6-7 aydan beri böyle. Sol dalın biraz gövdeden ayrılması ile galiba bitkinin şekli daha güzel oldu.
İlk dal üzerindeki arkadaki filizi bu dalı biraz kalınlaştırsın diye bir kaç yıl büyütmeyi düşünüyorum. Çünki ilk dal ikinci daldan daha ince.
Yazın arka daldan sonra gelen dalı kısaltarak öne doğru uzanan dalı elde ettim. Şimdi büyümekte , ama ikinci dal bu dalın büyümesini engelliyor. İlkbaharda bu sorunu halletmeme gerek ama nasıl halledeceğimi bilemiyorum. İlk dalın öne doğru gelen kuvvetli bir dalı var. O dalı kessem çok büyük boşluk oluşacak. Bahara kadar düşüneceğim bu konuyu.
Bu da küçük olan Crassulam :
crassula 02.01.2011.JPG
Bu bitkim de bir yıl önce böyleydi.
Epey gelişme gösterdi. Bu yaz olması gereken dalları elde ettim. Önümüzdeki yıl hiç budama yapmadan gelişmeye bırakmayı düşünüyorum.