Orjinal Mesaj Sahibi Tohumdan Ağaca
Japon akçaağacı (Acer palmatum) da ilgimi çekiyor, olgunlaşmış tohumlar için uygun zamanı kaçırmadıysam, onlardan da koparmak isterim
Merhaba sayın Tohumdan Ağaca
Ben tabii ki sizin ne amaçla botanik bahçeye geldiğinizi bilmiyorum..!
Benim sizin yazınızdan anladığım:
1- Coffea arabica'nın varyetesinin cevabı :'Bourbon'
2- Botanik bahçede bulunan iki adet kahve ağacı çekirdeği izinli isteği merakı..!
3-Japon akçaağacı (Acer palmatum) nın olgunlaşmış olan tohumlarından koparma isteği..!
2-3 isteğinize evet veya hayır diye cevap vermem kesinlikle olanaksız..!
Botanik bahçeyi ziyaret ederseniz dikkatinizden kaçmıyacağınızı bilerek, endemik (geofit) soğanlı bitkilerinin kasalarının bulunduğu bölümü çit ile çevirdiler, nedeni türlerin korunması adına toplanan geofitlerin saksılarından ziyaretçiler tarafından alınması, keza çalı ve ağaçların tohumlarının da durumu aynı..!
Şahit olduğum olaylar, bahçeden toplanan çelik ve tohumları hocaya götürüpte bahçeden topladım, helal et diyeni, hocanın ne dediğini burada söyleyemiyorum, kapı çıkısında cebinden yanlışlıkla düşen tohuma ne olacak allahın tohumu aldım bunundamı hesabını soruyorsunuz diyenler, izinsiz alınan çeliklerin tutacağına inananlar ve buna sığınanlar... örnekler çok..!
Tohum ve çelik ile ilgili merak edilen istekleri lütfen bana sorulmamasını rica ediyorum..!
Sizi yanlış anladımsa özür dilerim...
|