Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sinova57
Arkadaşlar iyi günler;
forumda epeydir yazamıyordum?
araştırmasını yapıp bazı sonuçlar aldığım bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
İnternet te tohumdan ceviz üretimi diye yazdığımda baktığım pek çok sitede yastıklama yöntemiyle üretildiğinden bunun da 60-90 gün arasında çatlama ve kök salımından bahsediliyor idi. Biz bu süreyi kısaltmak için belki bu forumda yazışanların hepsinin ama benim daha önce bilmediğim bir yöntem kullandık. şöyleki; tam olgunlaşma döneminde yeşil kabuğundan kendimiz soyduğumuz cevizler içerisinden ağırlık ve parlaklığından karar verdiğimiz cevizleri damızlık olarak seçerek bir kovanın içerisinde yaklaşık 3 hafta su içinde beklettik iyice şişipte ağızlarını açanları, altı göz göz delik bir kasanın içerisine en alta çakıl onun üzerine inşaat kumu serip düzledik, sıralar halinde cevizleri ek yerleri alta gelecek şekilde yatay olarak yerleştirip cevizler kapanacak kadar tekrar inşaat kumu ile kapatıp, cevizlerin kalınlığının iki katı kadar sera toprağı ile beklettiğimizde ilk ceviz tohumumuzu 3. hafta sonunda kök olarak bir hafta sonra da yaprak olarak gördük tümünün çıkması 5. hafta sonunda oldu yani bu internette yazılanların yarısı kadar bir süre olduğu için sizlerle paylaştım.
Bir de özellikle kendi çevremdeki şu ceviz iyi bundan dik yok bu ceviz daha iyi ondan dik, aşılı fidan sana maddi kayıptan başka ne sağlayacak gibi söylenceleri yıkmak ve ileriye yönelik olarak tahsisini aldığım araziye deney yapmak amacıyla bu fidanları dikeceğim.
|
Ekim tarihinizde sıcaklık 10 derece civarımıydı
***** ekimden sonra sakladıgınız yerin sıcaklıgı kac derece idi sinan bey?