Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner
Zoysia aslında bir sıcak iklim çimi. İstanbul' da nasıl bir sonuç verecek bilmiyorum. Kışınız sertse ve kar alıyorsanız sıkıntı olabilir. Bu yüzden dikmek istiyorsanız baharı beklemeniz gerek. Çünkü sıcak iklim çimleri kışın gelişmez. Zararlanır, yabancı otlar tarafından istila edilir.
Zoysia üstten başka çim tohumları ile tohumlanmaktan çok hoşlanmaz. Arasına ekim yapacaksınız lolyum perenne seçiniz ki boğmasın. Çim kaplayana kadar normal bakımı sürdürün. Az sulamaya sonra başlarsınız.
Toprağınızın organik maddesi yüksek olmalı ve iyi bir gelişim için hafif asidik bir yapıda olmalı.
Zoysia kışın sararıp kararacak bu görüntüyü sevecek misiniz?
Sıcak iklim çimleri daha az su isterler ama İstanbul' da nasıl olurlar? Uganda, bermuda gibi ayrık çeşitleri ve paspalum dayanıklıdır.
Sizin toprağınıza bol kompost, leonardit ve bir miktar da sututucu katmanızı tavsiye ederim, bu durumda çim verdiğiniz suyu daha uzun sürede kullanacaktır. Elbette drenaja dikkat.
|
Öncelikle mesajınızı epeyce geç okuduğum için ,ancak şimdi cevap yazabiliyorum. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Bir sorum daha olacak : Bir çim tohumu satan firma , bana zoysia alternatifi olarak kuraklığa dayanıklı SPARRING markalı tohum önermişti :
% 40 Festuca arundinacea FIRACES
% 40 Festuca arundinacea MERIDA
% 10 Poa pratensis BLUECHIP
% 10 Lolium perenne RINGLES
Kompozisyon hakkında fikir ,mümkünse alternatif kompozisyon önerisi alabilirmiyim sizden ?