Merhaba arkadaşlar
Yazılarınız sıkılmadan okudum ve iyi bilgiler edindiğimi düşünüyorum.Buyüzden foruma üye olarak bilgi ve tecrübelerinizden daha fazla faydalanmak istedim.
Ben Edirne de orman arazisi kiralama peşindeyim ve başvuruyu yapmama az bir zaman kaldı.Yaklaşık 90-100 da arazi kiralayıp ceviz yetiştirmek istiyorum.Kiralayamadığım takdirde mecburen arazi satın alacağım.Kafaya taktım bikere ceviz olayını

fakat kafamda milyonlarca soru işareti var.izninizle bilgisi olan arkadaşlara sorularımı sormak istiyorum.
1-Ceviz çeşit ve özelliklerini resmi ve kesin olarak gösteren devletin bir döküman varmıdır?(Tarım ve köyişleri bakanlığı gibi).Çünkü heryerde ayrı özelliklerden bahsediliyor anlatılanlar bazen birbiriyle çakışıyor.
2-iklim,sıcaklık ve toprak bilgilerini (Edirne) nereden öğrenebilirim?
3-''şu kadar saat soğuklama ihtiyacı'' ne anlama gelir?
4-Edirnede bir fidan firmasından öğrendiğim kadarıyla,Edirne ye en uygun ceviz Chandler mış.ve sattığı aşılı fidanlar ilk senesinde meyve yapıyormuş Doğrumudur?
5-Chandler hangi senelerde ortalama kaç kg verim yapar?
6-cevizin pazarlaması hususunda,buğday ve ayçiçeğinde olduğu gibi bir borsası **** devletin ceviz alan herhangi bir birimi varmıdır **** alıcıyı kendimizmi bulmak zorunda kalacağız?
7-100 dönüm arazi için sanırım minimum 1500 fidan ekiliyor.Sertifikalı fidanların maliyeti ve ekim ücreti 100 dönüm için tahmini nekadar tutar?
8-Devlet desteği alabilmek için fidanlar sertifikalı olmak zorundamı?
9-kaliteli ve bilgilerine itibar edebileceğimiz bildiğiniz forum ve siteler hangileridir?
10-ceviz hakkında uzman olarak bildiğiniz irtibata geçebileceğim **** kitaplarını alabilceğim bildiğiniz kişiler kimlerdir? (Yaşar Akça gibi)
Arkadaşlar kusura bakmayın çok uzun oldu ama bilgilere çok ihtiyacım var ve gördüğüm kadarıyla bu konulara hakim birçok kişi var bu forumda.gezdiğim diğer forumlarda bilgi alabileceğim kişler bulamadığım için hepsini sizlere sormak zorunda kaldım.umarım mağzur görürsünüz.Simdiden teşekkürler