View Single Post
Eski 26-12-2010, 12:49   #681
merlict
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet Mesajı Göster
Sayın merlict merhaba

Sistemin içindeymişin, hiç söylemiyorsun..!

Sizin filtre sisteminiz içme niteliğindeki suyu, insan sağlığına zararlı tüm oluşumlardan arındırıp adeta steril bir su elde ediyorsunuz, ve bunu pazarlıyorsunuz, son derece profosyonel bir sistem..!
Yok hocam sanırım yanlış anlaşılma var.Biz doğal kaynak suyu işletmesiyiz, Firma ismi ve marka vermek istemiyorum, malüm reklam konuları.Dünya gıda devi desem anlaşılır. Doğal, yerden çıkan çok iyi derecede içimi olan suyu hiçbir işlemden geçirmeden şişeleme yapıyoruz ve satışa sunuyoruz.Ama malüm geri dönüşüm sistemlerinde yıkama suyu ve deterjan-dezenfektan suyu çıkıyor.(Damacana şişeleri geri dönüşümlü olunca her gelişinde belirli bir yıkama işleminden geçiyorlar.)Yıkama işleminde de yine doğal kaynak suyunu kullanıyoruz (işletmeye bağlı şehir şebekesi yok)ve bu atık suların deterjanlı olması sebebiyle kanalizasyona değil kendi yaptığımız arıtma tesisimize gönderiyoruz.Arıtma işlemleri sonrası temizlenen suyu da yine vidanjörlerle şehrin dönüşüm merkezine gönderiyoruz.Yani arıtılan suyu içme seviyesine getirmek değil, sadece kimyasalını ayırıp, diğer işlemler için dönüşüm merkezine gönderme.(sanırım bahçe sulamasında kullanıyorlar ama tam emin değilim) Benim denemelerim bu sistem üzerinde.

Sizin değindiğiniz arıtma işlemini daha önce çalıştığım başka içecek firmasında detaylı olarak incelemiştim, hatta kurulumunda bende çalıştım.Bir nevi ters ozmos işlemi.Resmen yerin altında gelen simsiyah çamurlu suyu belirli bir sistemden geçirdikten sonra berrak ve içimi yumuşak bir seviyeye getiriyordu.Tüöm işletmede bu su kullanılıyordu, onlarında şehir şebekesine bağlantısı yoktu.(Gördünüzmü biz İzmirde ne kadar çevre dostuyuz)Velhasıl onların filtre sistemleri ise süper ötesi bişeydi.Hani sizin cüzdanınız ne kadar genişse mevzuusu yani.

Neyse konu dağıldı, açıklık getirelim derken.

Mehmet

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön