View Single Post
Eski 25-12-2010, 15:02   #60
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Sayın Orhan öğretmenim,

sanal dünya'da karşılaştığınız bir insan ile hiç bir arada olmasanız, hiç tanımasanız bile, yazdığı yazılardan o insanın karakter analizini yapabiliyorsunuz. Az çok nasıl bir insan olduğu konusunda bir fikir elde edebiliyorsunuz.

Ben kendimi bildim bileli, ego'su yüksek, kompleks'li-takıntı'lı ve kasıntı insanları nedense bir türlü sevemiyorum (gerçi herkes öyle söyler, hatta öyle olanlar bile!!).

Her insan'da az çok vardır ama kastettiğim, bu tür davranış biçimlerini, nerede ise yaşamının her alanın'da ön plana çıkartan, en küçük bir şey'de dahi kompleks'lerini ortaya döken (hatta hatta yardım dahi ederken), en basit bir olay'da bile hatalı olduklarının farkında olmalarına rağmen ego'larına yenik düşüp, hayır efendim, benim eşeğim erkek olacak, diye direten insanları kastediyorum. Sevemiyorum böyle insanları.

İnsanları tanımaya çalışırken (yüz yüze ya'da yazılardan) dikkat ettiğim nokta genellik'le, ego'larının yüksekliğine, kompleks'li ve kasıntı olup olmadıklarına bakmak oluyor (her halde bu'da benim takıntım!!!).

Burada'ki yazılarınız'dan izlediğim kadarı ile, ego-kompleks tasası yaşamayan bir insan portresi gözümün önüne geliyor. Severek, ilgi ile izlediğim üyelerden birisiniz.

İyi'ki buradasınız sayın öğretmenim.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön