View Single Post
Eski 25-12-2010, 13:27   #42
kadir55555
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-12-2010
Şehir: niğde
Mesajlar: 1
Sayın hosseda

Öncelikle herkeze selam
Bileme konusunda çok meraklı ve bilgi taplamaya çalışan birisi olarak bütün yorumları okuduğumu belirtmek iseter ve profesyonel bileme tekniklerinden bahsettiklerinden kuşkum olmadığını ama size daha basit bir bileme usulüyle başlamanızı tavsiye ederim. Bileme konusuna gelince;
Öncelikle şunu iyi bilmeliyiz bıçaklar ve kesici aletler tek yönde bilenir. Ve iki aşamadan oluşur. Birincisi bir bıçak eğesi, masat taşları **** çark makinesi yardımıyla bıçağın ağzının uygun kıvama ve inceliğe getirilmesidir.
İkincisi ise genelde kasapların elinde gördüğümüz masatlar yardımıyla bilenmesidir.
Birinci aşamayı özetleyecek olursak(bıçak eğesini tavsiye ederimben) eğeyi tekbir yönde bıçağın burnuna doğruhareket ettirerek bıçağın ağzını inceltin her iki tarafındanda.
İkinci Aşamada ise masatımızı sol elimize alıyoruz sağ elimizede bıçağı alıp birnevi bıçak la masatı kesmeye çalışır bir üslupla bıçağın ele en yakın olan kısmından burnuna doğru(masatımızın burun kısmından başlayarak) aşşağı doğru çekiyoruz. Bu şekilde verimli bir bileme elde edebiliriz.
Benim tavsiyem ikinci kısımı bir kasaptan görsel olarak görmenizdir.
birde piyasadan alacağınız masatlara dikkat edin(30-200tl) aralığında çeşitleri vardır.30 tl lik orta kalite bir masat sizin işinizi hayli hayli görür.(masatımız bir nebze eğeyi andırmaktadır fakat üzerinde dikey bileme çizgileri bulunur kesinlikle eğe gibi paralel çizgiler yoktur.
umarım açıklayıcı olmuştur.
Ayrıca yabancı markalarda kaliteli bıçaklar aramaya gerek yok ülkemizde bulunan Trabzon Sürmene Bıçakları, Denizli Yatağan Bıçakları, Adana Osmaniye, Niğde Bor Bıçakları, Bursa Bıçakları gerçekten kalitelidir ve istediğiniz verimi alabilirsiniz. Yabancı markalardan bıçak aramaya gerek yok kısacası.


Düzenleyen kadir55555 : 25-12-2010 saat 13:32 Neden: yazım yanlışı
kadir55555 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön