View Single Post
Eski 25-12-2010, 01:25   #11
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi flatline Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar yine ben atilla budefaki problemim şu zelkova türü ağacımın saksısından kabuksuz salyangoz çıkıyor her zaman değil 1-2 ay önce başladı 4-5 adet topladım asıl sorum şu şimdi bunun için bir ilaç varmı, birçok haşere ve böcekler için yazılar var ama salyangozla ilgili olanı bulamadım. İkinci sorumda şu bu canlı ağacımın köklerine zarar verebilirmi yaprak yediğini biliyorum ama kök yemeleri varmdır.Üçüncüsü ise yaprakları sararmaya başladı daha henüz dökülmeler gerçekleşmedi bu durum salyangozdan dolayı olabilirmi **** istanbulda 3-4 hafta önce ısı 8 dereceye düşmüştü don olabilir diye içeriye aldım , bu durumdan dolayıda olabilirmi .
Sizlerin engin bilgilerinizi ,düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi almak istiyorum teşekkürler .
Zelkova bonsaisan'in da belirtigi gibi bir dis mekan agacidir ve yapragini doken bir agactir. Oralarda da kis oldugundan yapragini dokmus olmaliydi. Iceriye aldiginiz icin belki isidan otururu sararmis yapraklarini dokmuyordur.

Eger dusundugum gibi tek bir agactan soz ediyorsaniz, o agac uzerindeki kabuksuz salyangozlari(sumuklubocek) elinizle toplayip agacinizdan uzaklastirmak en saglikli yontemdir. Yuzlerce binlerce bocekten soz ediliyor ve elle toplamakla bas edilemiyorsa o zaman ilac kullanmayi dusunebilirsiniz. Genelde nemli ortamda ve geceleyin, salyangoz ve sumuklubocekler besin bulmak icin gizlendikleri yerden cikiyorlar. Bir iki gecede agaciniza dadanan bocekleri toplayabileceginizi dusunuyorum.
Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön