Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53
selam dostlar...
Her ne kadar asma yetiştiriciliğine ilginin az olduğundan şikayet etmemle birlikte ben devam ediyorum...  )
aşağıda gördüğünüz gibi, köklendirme poşetlerimiz, bordo bulamacımız,ve naçizane yaptığımız seramız görülüyor ...
yukarıda çeşitlerin hepsini yazmıştım ilk gözler patladığında buraya tekrar resimlerini koyacağım...
|
En yakın torbadaki çeliğin göz aralığı uzun, imkanınız varsa değiştirin, geç ve az verim alırsınız.
Harç olarak ne kullandınız?
Simderma granül den bir çay kaşığı koysaydınız çok iyi
köklenir, gelişir ve
kök hastalıklarından korunurdu.
Sera ortamında yetiştireceksiniz. Bu mümkün. Gözler uyandığında
sera sıcaklığını iyi ayarlamalısınız.
Acele etmişsiniz.
Ben olsaydım şöyle yapardım.
Çelikleri toprağa tamamen gömerdim. Toprağı ıslatırdım; bu çeliklerin suyunun kaçmamasını, beslenmesini ve uyanmamasını sağlar. Şimdi _kış ayları_asmaların uyuma zamanı.
Havalar ısındığında ve gözler kabardığında _ bunu asma bahçelerinde gözlersiniz_ topraktan çıkarır ve dikerdim. Yani direk toprağa, olaması gereken yere... bu şekilde torbaya da dikilirdi.
Kafanızı karıştırmayayım _gözler uyandığında sera sıcaklığını kontrol ederseniz_ bunu başarırsınız.
Bordo bulamacını dikmeden önce de atabilirdiniz. Şimdi gözler uyanmadan da atabilirsiniz. Bu
külleme ve mildiyodan koruyacaktır.
Bordo bulamacı yerine daha sismik etki yapan,
labicuber de kullanabilirsiniz. Organiktır ve bakırın toprağa aşırı etkisini çok azaltırsınız.