Konu: York Test
View Single Post
Eski 24-12-2010, 23:25   #10
webgezer
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-02-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 47
Son söyleyeceğimi baştan söyliyeyim, ben bu testi yaptırdım, sonuçlarından çok memnunum keşke daha önce haberim olsaydı diyorum. Bağışıklık sistemi ile ilgili hastalığı olan herkesin ( astım, hashimoto tiroid, kolit ülseratif / chron, bazı diyabet tipleri, MS ) herkesin mutlaka ama mutlaka yaptırması gereken bir test.

Genel sağlığını düşünen herkesin yine yaptırması gereken bir test. Ucuz değil 400-800 TL arası ama sağlık için harcayacağınız en verimli para olacaktır. Bu test ile beraber Ahmet Aydın'ın Taş Devri Diyeti sağlık alanında facia yaşanan ülkemizde sizin sağlık sigortanız olur.

Ben 15 sene önce alerji ile başlayan şikayetlerimin nedeninin kolit ülseratif olduğunu öğrendim; doktorlara göre bağışıklık sistemim bilinmeyen bir nedenle kalın bağırsağıma saldırmaya karar vermiş; bu hastalığın tedavisi yok, sadece etkileri ilaçla azaltılmaya çalışılıyor, geçen 15 sene süresince sürekli anti-enflamatuar ilaç aldım, bunun yeterli olmadığı bir seferde tüm bağışıklık sistemini altüst eden kortizon kulladım. Ben paşa paşa ilaç paralarını, doktor muayene kontrol vb. ücretlerine bir ton para öder ve ne zaman bir daha kortizonluk olurum diye düşünürken; bu sene Ahmet Aydın'ın Taş Devri Diyeti kitabını bir arkadaşımın tavsiyesi ile okudum, orada yazılanlardan yola çıkarak kendisinden bir randevu aldım ve onun önerisiyle bu testi yaptırdım. (adı İmmupro ama pratikte aynı ). Süt ürünlerine ve çok sevdiğim bademe alerjim çıktı. Bu ürünleri çok tüketirim ve direk alerjik bir etkisini görmem. ( bu arada bir besini yediğimizde kısa zamanda ortaya çıkan, deriden yapılan alerji testleri ile belirlenen alerjiden farklı bu ). İlginç olan bir bilgi de bu tür alerji olan yiyeceklerin daha çok istenmesi.

Bunları ve daha az alerjimin olduğu bir kaç besini yemeyi bıraktım, hemen etkisini gördüm, gaz problemi, hazımsızlık, alerji problemlerim 1-2 günde azaldı. Aradan 1 ay geçmeden benim hastalığımın takibinde kullanılan CRP ölçümü yaptırdım hep 8.0 seviyelerinde seyreden CRP değerim 5.5 seviyesine inerek üst limit olan 3.0'a yaklaşmıştı. Bir daha test yaptırmadan kesin bir şey söylemek mümkün değil ama şu ana kadar ki gelişmeler çok sevindirici.

Gelelim testin neden önemli olduğuna; önce temel bilgiler: insanın çevre ile en çok teması olan organı deri değil bağırsaktır, bağırsakların yüzey alanı futbol sahası büyüklüğündedir, burada insan vucudundaki hücre sayısından fazla bakteri yaşar. Bağırsaklarımızda aynı toprakta olduğu gibi faydalı ve zararlı bakteriler vardır, faydalı olanları bağırsak duvarını kaplar ve yediklerimizi parçalayarak yapı taşlarına ayırır. Bağışıklık sistemi, bağırsak duvarı, faydalı bakteriler beraber sadece vucud için yararlı maddelerin kana geçmesine izin verir.

Bu sistemin düzgün çalışması yediklerimize bağlıdır; bu sistem milyonlarca yıldır sebze-meyve-et ağırlıklı beslenmiştir ve buna uygundur, şimdiki gibi tahıl, şeker, süt ağırlıklı beslenme faydalı/zararlı bakteri denglerini bozar, bu durumda besinler tam olarak sindirilemeden bağırsak duvarından içeri girer ve kana karışır. Kana karışan bu maddeleri bağışıklık sistemi yabancı madde olarak algılar ve onlar için antikor üretir. Bu anti-korlar bu maddelere yapışır ve onların yok edilmesini sağlar. Buraya kadar bir problem yok, ancak bu maddelerdeki bazı proteinler vucud proteinlerine çok benzer dolayısıyla bunlar için üretilen antikorlar aynı zamanda vucut hücrelerine de uyar, böylece bağışıklık sistemi insanın kendi hücrelerini hedef alır. Vucutta bir iltihap olmadığı halde bağışıklık sistemi aktif olur bağışıklık sistemi hastalıkları çıkar. Son zamanlar metabolik sendromun da (şeker, yüksek tansiyon, kalp krizi, felç) gibi hastalıklarda da bu sistemin rolü olduğu kabul ediliyor. Bu açıdan vucutta yangıyı gösteren kan CRP değeri eskiden <3.0 normal kabul edilirken, şimdi 1.0-3.0 arası da artan risk kabul ediliyor.

İşte testte belirlenen bu besin maddelerine karşı antikorlar onları yediğimizde yangı-enflamasyon oluyor, CRP artıyor. Bu maddelerden, az alerjik olanlardan 3 ay, çok alerjik olanlardan 1 yıl kaçındığımızda ve yediklerimizi alerjik olmadığımız sebze-meyve ağırlıklı yaptığımızda, ek faydalı bakteri destekleri ile bağırsak florası düzeliyori bağırsak geçirgenliği azalıyor ve sonrasında yavaş yavaş bunları diyete ekleyebiliyoruz.


Düzenleyen webgezer : 24-12-2010 saat 23:39 Neden: ekleme
webgezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön