View Single Post
Eski 24-12-2010, 12:55   #1260
Badee
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Halil sana katılıyorum aynen.Sunları söylemekte fayda var eğer yumurta yaptıkları yerde dıskı oluyorsa önceden olmuyorsa sımdı oluyorsa kümeste genc ferik veya civcivlerin dominat tavuklardan kacıp oraya yattıklarından dolayı olabılır.Onlar genc oldukları icin biraz sorumsuz olurlar.Tavukların ağacta yatmalarının enbüyük sebebide daha önceki beslendıklerı yerdeki sorumsuzluktan ileri gelir tavuklar köy yerlerınde bası bos bırakıldıkları ıcın aksamları kontröl edılmeden kümeslerının kapısı kapandıgı icin kümes dısında ağacta yatan tavuklar olur ve bunlar bunu alıskanlık haline getirirler.Seninkilerde böyle bir gecmise sahip olabilirler.Ayrıca kümesinde dominant tavuklar varsa onların hısmından korktukları icinde orayı tercih etmeleri muhtemel olasılıklardandır.Bundan caydırmak icin o dallara bir iki tane iple hafıf sarkıcak sekilde posetler bağla posetler kıpırdadıgı icin cekiniceklerdir ürküp oraya cıkmayacaklardır.Sizler sanslısınız orda tavuk satın alma sansınız var bizim buralarda tavuk bulmak zor satısı yasak besleyen azkisi var onlarda kolay kolay satmıyorlar bulsam bir iki tane ferik alıcam ama yok.Ancak ilk baharda gülk olan tavugumu kuluckaya yatırırsam yenı ferik ve civcivler elde etme sansım var.Onun icinde daha horoz olamamıs ufaklık var birtane 4 bucuk aylık onu beklıyorum.Birde ben hic takıp etmedim bir horoz kac ayda yetiskin olur bilgisi olan varmı?

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön