View Single Post
Eski 24-12-2010, 12:17   #645
merlict
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mesutcan Mesajı Göster
Bir el yapımı filitre videosu buldum. Belki paylaşılmıştır. Süper bir şeymiş.

Selamlar, saygılar.
Merhaba Mesut'cum

Sayın Koi-Keeper'in filtresi hiçte fena olmamış ama Nuri hocamın dile getirdiği üzere ve benim tecrübelerimin sonucu bişey merak ediyorum.Eğer imkanımız olsaydı ve bu filtrenin 6 ay çalışmasından sonra tüm yaşadıklarını kayıt etmelerini ve göstermelerini istesek, inan bizi döverlerdi ) Yaşanabilecek birkaç sıkıntı;
Acayip derecede yosunlaşma, filtre süzme tankının kısa sürede tıkanması ve temizliğinin zor olması, her temizlikte bakteri ölmesi-sonucu balık ölümleri-nedeninin bilinmemesi, dalgıç pmpanın balıkları içine çekip parçalaması, suyun bozulmaya başlaması, herhangi bir sıvı karışan, ışık gören su her zaman bozulur, bu doğanın kanunu (benim işim bu) Fizyolojik süzme tamamda mikrobiyolojik nerde, olsa bile o bio-ballar çok iyi korunmalı vs.vs devam ediyor.Duran su veya devirdaim olsa bile aynı suyu kullnıyorsan mutlaka değişime katlanmak zorundasın.Sistemin kendi kendine yürümesi demek suyun berrak olması, temiz olması demek değildir.Ya büyük TL.ler harcayacaksın, aqua system kuracaksın suyun mükemmel olacak, ya da küçük YKR.lar harcayacaksın pazardan aldığın turşu bidonundan çakma filtren olacak, birazda sen çalışacaksın.Ne demişler "tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır" misali Nuri hocamın dediği yere geldik.Bu işin ucu yok anlayacağın.Sen havuzun kaba inşaatını bitir, filtreleme işine geldiğinde ben yıllık iznimi alayım, geleyim, iki elden yapalım, olur mu kardeşim.Bilemediğimiz olursa Nuri hocamı ararız.

Mehmet

Düzenleyen merlict : 24-12-2010 saat 12:18 Neden: hatalı yazım
merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön