View Single Post
Eski 24-12-2010, 00:45   #4
miou
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-12-2010
Teşekkürler Sayın Badee..
Ayrıntıya girmeyeyim, kısaca bunu engelleyecek şekilde budama yapmak olanaksız.
Ben tavukların ağaçta gecelemesini engellemeye değil, sebebini anlamaya çalışıyorum. Sebebi bulursam çözüm bulmak daha kolay olur : )
Tek sorun, etrafta sansar varsa (şimdiye kadar görmedim ama) tavukların daha büyük tehlike altında olması. Tavuklar gece göremez ama sansarlar gece avlanır ve ağaçta cambazlık yapabilir. Yani bir sebepten kümese girmekten korkuyorlarsa, yağmurdan kaçarken doluya tutulabilirler.
Kümeste iki anaç tavuk var. İkisinin de yavruları aynı çağda. Arazide hepsi birarada geziyor. Eskiden ayrı da gezerlerdi ama birkaç tanesi kaybolduktan sonra, artık birbirlerinden hiç ayrılmıyorlar. Şimdiye kadar ikisinin arasında **** yavrularla herhangi bir anlaşmazlık olmadı. Horoz olmayan kümeste dominant bir tavuk olduğunu duymuştum ama, horozlu kümeslerde dişiler arasında bir anlaşmazlık olabilir mi bilmiyorum. Kümese en son arkadaşımın iki civcivini yerleştirmiştik, önce çekinik davrandılar ama bir hafta sonra onları bile kabullenmişlerdi. Neden sadece 3 tanesi diye düşünüyorum. Yani dişilerden bir kısmı halâ içeride.
Tünekler yerden 1m. yüksek, yani ayakları üşümüyordur sanırım.
Bir de; daha önce folluklar temiz olurdu ama son zamanlarda bazıları folluklarda geceliyor, dışkı biriktiği için follukları boşaltıp yeniden ot doldurmam gerekiyor, deli oluyorum. Bunu da anlamadım.

miou Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön