Takıbını yaptım sayın KUDRET BEY benım gorusum sudur aynı fasulyelerı yazın basında bahceye ektım ve guzel sonuclar aldım ozamanda 8 kok dıkmıstım ve 3,5 4 kıloya yakın fasulye almıstım bırde ben fasulyelerı kılcıksız severım o yuzden kucukken topladım buyumelerıne fazla ızın vermedım bu camın onunde dıktıklerım ıse havanın soguk olmasına ve zamanının olmamasına yonlendırmek ıstıyorum butun olculer degerler uygundu bırde camın herzaman kapalı olması dollenmeyı kalıtesını dusurdu bunları ben elımle dolledım bır ara camı actım sonra yıne cosmay abasladılar ama tadı ve goruntusu ıyı oldu.
Bır hafta ıcerısınde tekrar soktuklerımın yerıne yenısını dıkecegım bakalım bu sefer nasıl olucak evın ısısı oldukca ıyı bebek oldugu ıcın..

bırde bu seferkı fasulyelerı yazın kendı dıktıklerımden elde etmıs oldugum tohumluklardan denıyecegım.
Bırde yanında bırtane rıze'den gelen sus kabagı tohumu vardı onuda dıktım aynı sısteme ama o kabak ıcın pek uygun bır sıstem olmadı yaprakları oldukca canlı ve bol bır sekılde devamlı buyudu dollenme cıceklerı actı ama ıkı adet kabaktan baska olmadı onlarda soldular onlarında olma nedenı kayın valıdem camı acmıs bır ara ve ruzgarla dollenme olayı oldu ondan dolayıda ıkı tane fos kabagım oldu yanı basarısız sonuc.
Benım anlatmak ıstedıgım konu sudur kıs ayında ortamın ayarı olması gereklı 15-18 derece benım odanın ısısı ve sonuc okadar basarılı degıl.
bu ıs benı oldukca sardı hastası oldum artık elıme gecen herseyı kullanmayı planlıyorum bır kısıye asılamayı basardım devamı gelıcek tıcarı olarak arastırıyorum ama bayagı bır zaman alır.
Resım cekemem cunku fıdeler artık yok bırde hatırlatmak ıstedıgım bır konu dah avar ben buyuyen ve ırılesen yaprakları devamlı olarak kestım fasulyelerım ıyı yetıssın dıye bunu bırdahakı sefere yapmıyacagım ve almıs oldugum notlara bunu eklıyecegım.