View Single Post
Eski 23-12-2010, 13:44   #636
merlict
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Mesut'cum sen havuza başla daha güzelini yaparız.

Alper bey o kadarda küçümsemeyin kendinizi, Nuri hocamında desteğini aldıktan sonra daha süperlerini inşa edebilirsiniz ki mevcut olan hiçte fena olmamış.Benim akvaryumların arka fonları da aynı malzemeden, işlemesi kolay, istediğin efekti verebiliryorsun.

Nuri hocam, size sonuna kadar katılıyorum.Paladariumdaki filtre sistemi küçük ve iç mekanlar için denendi ve olumlu sonuç alındı.(yakın bir arkadaşım denedi ve tecrübe etti, uzun süre çalıştı sorunsuz, şimdiler ise şehir değiştirdiğinden dolayı harabe gibi duruyor-du ne oldu yakında görmedim)Benim kafamda daha aktif ve detaylı filtre sistemi var.Hatta çalıştığım iş yerinde arıtma tesisi var ve kafamdaki bazı denemeleri tesisin ilk toplanma tankında ufak ufak yapıyorum, süzdürme, dalgıç pompa ve koruması, çökeltme tankı vs. ama dediğim gibi detaylı ve düzgün değil ama atık su ile gelen tüm pislikleri sisteme karıştırmadan ayıklıyorum.Hem iş gücü azalıyor hem benim kafamdakiler gelişiyor. Günlük arıttığım su miktarı yaklaşık 50 ila 75 ton arası.Eskiden 1,5 - 2 ayda pompa yanardı (arasına pislik dolanması, tortu birikimi, çamur vs.) şimdilerde 1 yıldır pompa sorunsuz çalışıyor.Amatör bu kadar oluyor.Hayallerim çok geniş ama cüzdanım çok küçük

Benim gibi çalışan her işletmeye lazım

Mehmet

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön