View Single Post
Eski 22-12-2010, 23:33   #11
Delimus
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Bugün Adana halini gezdim, taze soğan fiyatlarını sordum, taze soğan çokmuş bu aralar fiyatlar Kg 1 tl, geçen hafta 1.5 tl idi diyor sanırım en iyi dönemde 2 tl satılır birçok halciyle görüştüm sonuç bu ve soğanlar epey güzel boyları 50 cmden fazladır .Büyük marketlerede sordum Carfursa , Real , metro tek tek gittim manav sorumlularıyla depoyla görüştüm , eskiden mal alımı yapıyorlarmış artık yapmadıklarını söylediler anlaştıkları komisyoncu üzerinden satış varmış bunuda manav sorumlusu seçemiyormuş.Onlarda kg fiyatı 3.5 tl müşteriye satıyorlar fakat Bağ olarak 1 tl buralarda satmak epey zor.Birde limon bahçemin yanında eken vardı, 2 dir dolu vuruyor telef olmadıysa, satış fiyatını öğrenmeye çalışacağım.

Arpacık fiyatlarınıda sordum 2-2.5 tl arpacığın kg fiyatı,1 tanesi 30-50 gr. ondan çıkan soğan 50-70 gr bilemiyorum ,arpacıktan karlı olmuyacak gibi durum tohumdan ekmeli 2.5 ay sürüyor ayrıca belirli dönemlerde ekim yapılacak gibi.

Küçük bir alanda, az verimle, kademeli hasatla satış olabilirde, büyük olarak ekim yapılacaksa satış kg üzerinden oluyor bu yüzden tohum karlı oluyor.
Limon bahçemin yanındaki arkadaş, patatesi elle ekiyor ekipman işçi var fakat taze soğanı tohum olarak tercih etmiş,kârlı olsa arpacık ekerdi.
Büyük alanda arpacıkta epey bir maliyet gerektiriyor.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön