Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 22-12-2010, 16:01   #1656
koala980
Ağaçsever

koala980's Avatar

Giriş Tarihi: 17-10-2010
Yukarıda fotosunu paylaştığım eski phal.ımın saksı harcını 1 ay önce değiştirdim. saksıdan bol miktarda yosunla karışık ağaç kabukları çıktı. sanırım yosunlar sphagnumdu(forumdaki resimlere benzerdi).Köklerinde kırıklar vardı bazı yerlerde ve miktarı saksı büyüklüğüne oranla azdı.bir kalınca kök ikiye ayrılmış ve ayrıldığı iki kökte de kırık vardı ve kalınca kök kararmış ama sertti. ayrılan köklerde sertti.Çürüme başlangıcı olabilir,zaten ayrılan köklerde de kırık var diye kalınca olan kökü bitkiye yakın kestim.İyi mi ettim bilmiyorum yumuşak değildi ama kararma beni şüphelendirdi,forumda okuduklarımdan dolayı çürüme ise ilerlemesinden korktum.Neyse kalan her şeyi forudakilere uygun yaptım.ancak işlem bitince kesilen yere tarçın ya da kömür uygulamadığımı fark ettim.Bu arada kökler saksıya oranla az olduğu için kendi saksısından daha küçük bir saksıya diktim.fotolarıda ekleyeceğim ilk fırsatta.şu an ise sorunum bitkimin yapraklarından 3 ü sararıp döküldü.4.de sararmadı ama etli yapısını kaybediyor inceliyor.Sanırım o da sararıp dökülecek.diğer 3 üde böyle döküldü.bunun nedeni ne olabilir,ne yapabilirim?Sulaması 8-10 günde bir forumda anlatıldığı gibi,gübre 1 sulamada var 2. sulamada yok. sulama sıklığı için saksıda dışarıdan görülen su zerrelerinin azalmasını bekliyorum.forumu baştan sona okudum,cevap bulamadım.sorunu da anlamıyorum.şu an bitkinin üzerinde yeni ve iyi gelişen bir yaprak ve 1 kök var.bitkinin yaprakları zatan çok küçük.Kaybetmek istemiyorum.cevaplarınızı bekliyorum.teşekkürler.

koala980 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön