Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan
Hercai menekşe bilgileri;
İşin püf noktası buradadır. Kış boyunca kök geliştirmek.Yılbaşına kadar dikilen fideler, önce köklerini geliştirirler. Kış boyunca bol saçak, ince, narin kökleri gelişir. İlkbahar da (şubat-Mart) havalar ısınınca bol ve canlı çiçeklerini açarlar.
Çiçeklenme olayı kış aylarında hemen başlar ama kış yağmur, kar-don olaylarından fazla gelişemez. Marttan sonra parlarlar. Bazıları da Fideleri Mart-Nisan aylarında dikerler ve bu fideler küçük torbalarda tam köklenememiş ve gelişememiştirler. Mart-Nisan da dikilince kökleri tam gelişemeden sıcaklar basar. Hem kök, hem çiçek yapmaya güçleri yetmez dolayısıyla çiçeklerini yine verirler ama bu çiçekler coşkun olmaz. Mayıs da ilk sıcaklarda hemen solarlar. Püf noktası buradadır.
|
Bu yazıda benim için çok önemli noktalar buldum. İlk sene sonbaharda diktiğim menekşeler kışın canlanmamışlardı ama ilkbaharda çok güzel açmışlardı. Sonraki iki yıl ilkbaharda diktim ve neden öncekiler gibi gelişmediklerini merak ediyordum. Yazıyı okuyunca, ilkbahara ertelememeye karar verdim.
Kelebek şekilli menekşeler kesinlikle tırtıl işi
Hercai menekşelerin turuncu (sarı değil) olanları çok güzel kokuyor.