Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esracer
Merhaba. Kamelya çiçeği ile ilgili bir site'de bilgiler buldum. sabah güneşi almayan yerler diyor. bu ne kadar doğru bilemiyorum. sayın Kamelyavadisi sizin dediğiniz sabah güneşi alsın. ama burada sabah güneşi almasın diyor kafam karıştı.
Kamelya Çiçeği Ortamı
Kamelya yarı gölgeli özellikle sabah güneşi almayan, poyraza kapalı ortamlarda iyi gelişebiliyor. Yazın fazla sıcak, kurak olmayan, rutubetli, özellikle ormansı asitli topraklarda yetişiyor
|
Tekrar merhaba;
Aslında her ikimizde doğruyu söylüyoruz.
Yapılan yorumlar bölgeye göre değişebiliyor. Ben kamelyaları yarı gölgeli yerlerde büyütmeye çalıştım. İyi bir performans alamadım. Çünkü rize'nin iklimi o yoruma uygun değildi.
Gaziantep için şunu söyleyebilirim, Şu an kış mevsimindeyiz. Sabah güneşinin hiç bir zararı olmaz. Hatta faydası olur. Yaz mevsimi için aynı şeyi söyleyemem. Yaz mevsiminde yarı gölgeli yere alırsanız daha iyi olur.
Her zaman için toprağını nemli tutmak gerekiyor. Çiçeklenme döneminde fazl su vermek doğru değil. 2-3 güne bir. Yazın ise elinizden geldiğince gün aşırı su vermeye çalışın. Birde kamelyalar kireçli toprağı ve kireçli sudan hoşlanmaz. En güzeli yağmur suyudur. Baharda filizlenme bşladığında çok az fosfat ve asit içerikli gübre verebilirsiniz.
Sorunları paylaırsanız yardımcı olmaya çalışırım. Teşkkür ederim.
Not: O yöreyi bildiğim için böyle bir açıklmada bulundum.