View Single Post
Eski 19-12-2010, 10:48   #1267
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Merhaba sevgili arkadaşlar. Dün Şansal bey ile İstanbul beylikdüzü Tüyap ta açlılan Avrasya tarım ve hayvancılık fuarına gittik. Türk tarımına hizmet veren birçok firmayı bir arada gördük. Tohumları, fidanları Toprağı işliyerek hayat verecek pırıl pırıl makinaları hayranlıkla seyrettik.
Fuar güzeldi, ancak samimi olarak söylemek istiyorumki, internet sitelerindeki habelerden,dergilerden,diğer yayın organlarından izlediğim kadarıyla topraksız tarımın ülkemizde de yaygınlaştığını bu konuda biraz yol aldığımızı zannediyordum. Ve bu kannatimi hala sürdürüyorum. Ama ne yazıkki bu koskoca avrasya tarım fuarında topraksız tarımla ilgili en küçük bir iz bulamadık. çiftçimize topraksız tarımdan haber verecek,onu teşfik edecek,bilgilendirecek enküçük bir emareye rastlıyamadık. Bu beni gerçekten üzdü hayal kırıklığına uğrattı. Oraya çok daha değişik şeyler göreceğimi, modern ve alternatif tarım hakkındaki ilerlemeleri izliyeceğimi zannederek büyük bir heyecanla gitmiştim, ama neyazık ki olmadı. Ve sevgili arkadaşlarım memleketimizin tarım sektöründe geleceğini hazırlamakta siz arkadaşlarımın nederece özverili çalıştıklarını,amatörcede olsa fikri aşılamakta, yaygınlaştırmakta bu konu hakkında gizli kapılar ardında sessiz sedasız yapılan tarımın su yüzeyine çıkartılmasında oynadığınız rolün gerçekten alkışlanması gerektiğini düşündüm. Konu hakkında daha hızlı daha yapıcı ve işin tekniğini daha detaylı incelemek,bireysel olarak yapılan topraksız tarımın yaygınlaştırılması konusunda çok çalışmamız gerektiği kanaatine vardım.
BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR. Lütfen çalışalım paylaşalım. Geleceğemize ışık tutalım.
Faydalı olabilirsek ne mutlu bizlere.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön