Konu: Nergis
View Single Post
Eski 18-12-2010, 09:44   #677
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
2. Sn Hocam 100, "-12 oC" gördüler ama hangi devresinde?, ve ne kadar uzun süre bu sıcaklıkta kaldı? Toprak donmuş muydu? Örneğin tam çiçek açmış -12 oC zarar yapar! ama toprak altında yeni dikilmiş soğana dokunmaz. Veya kısa süre yapraklarına zarar vermeyebilir.
.
Sayın Hocam bu -12 konusunda yanılıyor olabilir..Ben baktım Denizli'nin son 33 yıllık kasım -aralık ayları değerlerine..Denizli'de 1975-2008 yılları arasında ölçülen en düşük sıcaklık kasım ayı için 27.11.2004'te -4.2,aralık ayı için ise 28.12.2006'da -6.3 olarak tesbit edilmiş..33 yıl içinde Denizli'de ölçülen en düşük sıcaklık ise -10.5 olmuş..O da şubat ayında..
http://www.dmi.gov.tr/veridegerlendi...aspx?m=DENIZLI
Hocam beni hoşgörsün ama,kasım ayında -12'yi gördü demesi biraz abartılı gibi geldi bana..
-12 Karaburunları biraz bozar gibime geliyor.Bendeki Karaburun nergisleri geçen yıl -7'lerde bile yaprakları yarısına kadar sararıp kurudu.

Sayın Hocam'ın,kasım- aralık aylarında -12'leri görmesi muhtemel Ağrı,Erzurum gibi yerlerde Karaburun'ları gönül rahatlığıyla ekip,çiçek alabilirsiniz diyebileceğini sanmıyorum.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön