Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan
...özellikle yapılan analizler, bağlı olduğu standartlar ve bu analizlerin yaptırılabileceği labaratuarlar ve kit gerektiren analizlerin mahiyeti ve maliyeti konusunda bilgiler verirseniz memnun oluruz.
Enzimlerin içinde gerek bizim dışardan ilave edebileceğimiz, gerekse işin doğası gereği enzim içinde kendiliğinden üreyebilen bakteriler ve bunların analizlerle miktarları ve cinslerinin labaratuarda nasıl tesbit edildiği konusunda bildiklerinizi paylaşırsanız seviniriz...
|
Bu konuda elimden geleni elimden geldiğince ücretsiz yapaacağımı zaten belirtmiştim. Zaten mikrobiyoloji laboratuvarına farklı ticari enzimler geliyormuş ve zaten analizleri yapılıyor. Bazı analizler pahalı kitler gerektiriyor bu kit değişik cihazlara analize girecek materyalin analizini yapmak için kullanılıyor ve genelde kit girddimmi işin içerisine analiz pahalı oluyor yok eğer kimyasal söz konusu ise o zaman sorun olmuyor gayrı resmi sonuçları elde etmemiz mümkün. Zaten resmi sonuçlar için numune kabul bölümü devreye giriyor ki o apayrı bir durum. Yine de ben ilgili laboratuvarlarda hangi enzim analizi kaça yapılıyor onu öğrenir burada açıklarım. Onun dışında gayrı resmi sonuçlar için arkadaşlarda bilgilenmek isteyeceğinden sorun çıkacağını sanmıyorum zira amirlerimden de bu konuda izinlerimi almam mümkün.
Yine yapılmış bir enzim elime geçmesi gerekiyor ki yaptırabileceğim enzim analizlerini rahatlıkla gözlemleyebileyim. Bu arada kendim de yapacağım enzimimi ama eğer bana gönderecek arkadaş varsa 1-2 litre kadar göndersin bir miktarda topraksız tarımda enzimin sonuçlarını denemek isteyen bir arkadaşım var onun sonuçlarınıda buradan paylaşabiliriz.