Sn Bayindirmevki'den alıntı:
Alıntı:
Sayın Meyvelitepe,
Gelin bu sorularınızı başka başlık altında irdeliyelim. Burda devam etmenin anlamı yok. Sizin de dediğiniz gibi "firma yok", "EM" yok. Üstelik para da yok. O halde niye bir firma ve EM' ın olduğu bu konu altında sürdürmekte ısrar ediyorsunuz?Baya sıkı para tartışmaları olmuşken.
|
Sn Bayındırmevki,
Size bir tek soru sormak istiyorum. Neden şirketlere karşısınız? Hem Trakyada, hem Türkiyede hem de dünyada yasalara uyan ve hatta yasaların gerektirdiğinden çok daha fazla doğayı korumak için çaba sarfeden bir sürü şirket var. Siz bunları neden göz ardı ediyorsunuz. Hem sonra, bu şirketi neden bu kadar çok suçluyorsunuz? Benim izlenimim burada bir grup hurrraa diyerek bir şirkete yükleniyorlar. Bence bu çok yanlış. Herkes hata yapabilir.
Sonra bence bu şirketin yaptıkları bence hata bile değildir. Başlarına bir sel felaketi gelmiş. Tanklardan biri dereye gitmiş. Bir diğer olay da da melas tankı patlamış. Siz bilmiyor musunuz, dünyanın en büyük şirketlerinden BP'nin okyanusta sondaj kuyusu patladı da milyonlarca ton ham petrol okyanusa aktı. BP firmasında çevre ve güvenlik en önemli konulardandır. Böyle olduğu halde demek ki kazalar yaşanabiliyor. Allah hepimizi kazalardan korusun! Allahtan şirketin sizin deyiminizle hata, benim deyimimle geçirdiği kazadan sonra bu durumda ERgeneyi kirleten herhangi bir şey söz konusu olmamış.
Hem sonra bakın ben de EM kullanıcısıyım. Tuvaletlerde, banyoda, bahçede ve her yerde kullanıyorum. EM bir kere aktifleştikten sonra, soğukta bırakılırsa pH'sında biraz yükselme oluyor. Mesela 4,2 veya 4,3'e çıkabiliyor.
Ben bu sayfaları okuyunca hayret ediyorum. Şirket sanki aktifleşmemiş EM uygulamış gibi bir suçlama var. Böyle bir şeyi neden yapsınlar ki? Aktifleştirmeden kullanınca daha mı az ürün kullanmış olacaklar. Hayır aksine daha fazla ürün kullanmış olacaklar. Hayır, böyle bir durum söz konusu değil çünkü ürün aktifleştirilince çoğalıyor! Ki zaten bu projede de gerektiğinden çok daha fazla ürün kullandıklarını biliyoruz. (Belki yapılan anlaşmada belirtilenden ne kadar fazla hiğbe ürün kullanıldığını Sn Tatoğlu açıklayabilir). Halbuki, tanklar dışarda soğukta bırakılmış. O yüzden, pH yeniden 0,2 veya 0,4 derece yükselmiş olabilir. Bazen benim de dışarıda bıraktığım EM aktifın pH'sı yükselebiliyor. Biraz ısıtınca tekrar ph düşüyor.
Bu konularda en doğrusunu bence Sn Tatoğlu bilebilir. Buradan açıklama yapabilirse, memnun oluruz. Bu şirket çevre ve tarım ve hayvancılık konularında Türkiyede hiçbir firmanın yapamadığı birçok işi başarmışlardır. Bu şekilde zan altında bırakılmamalı ve haksız yere karalanmamalıdır. Uzaktan bildiğim kadarıyla bir şeyler yapmak ve yararlı olmak için gerçekten çok çaba sarfeden bir firma böyle basit şeylerden ötürü ayaklar altında çiğnenmemelidir.
Sn Bayındırmevki, kirlenmiş bu derede oksijen tükenmiş yaşam bitmiştir. Hiçbir canlı kalmamış, dereyi doğal yoldan temizleyecek mikroorganizma yoktur.
Siz EM kullanmadan, hiçbir firma bu işe el atmadan, sadece agaclarnet olarak bu dereyi nasıl temizleyeceğimizi açıklayın kafamıza yatarsa ben de sizlere destek vereyim.