View Single Post
Eski 16-12-2010, 12:20   #71
SWARDROCK
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-12-2010
Değerli arkadaşlar hepinize saygı ve selamlar. Bu foruma yeni üye oldum. Zıraat mühendisim. Eskişehir'de ikamet etmekteyim. Kuruyemiş sektöründe çalışıyorum. Uzmanlık alanım çerezlik ayçekirdeği ama uzun zamandır bahçe işine merakım vardı yaklaşık 6 ay önce üzerinde kiraz bulunan bahçe satın aldım ve o zamandan beri kirazla ilgili herşeyi araştırıyorum. Sanırım bu kadar kendimi tanıtmam yeterli
Forumu okudum diğer üye arkadaşların değişik sıkıntıları var. Görüldüğü üzere kiraz bahçelerine zarar veren etmenler çok çeşitli; gerek yanlış kullanılan teknikler, gerek canlı olan zararlılar gerekse virütik veya bakteriyel hastalık. Araştırdığım her noktada bahçedeki ağaçların bakımlarının çok iyi yapılması o bahçenin okadar sağlıklı olmasına katkıda bulunuyor. Bazı resimlerini gördüğüm ağaçlarda bakteri ve virüslerin sebep olduğu hastalıklar mevcut.
Bu tip hastalığa yakalanmış ağaçlarda ilaçlı mücadele hastalığı sadece yavaşlatma veya durdurmayı sağlıyor hastalıktan kurtarmıyor. Benim bahçemdede bu tip sorunlar vardı. İlk yaptığım iş hastalıklı dalları bahçemden uzaklaştırmak oldu. Bu sene kendi ağaçlarımda deneyeceğim çeşitli ilaçlar ve gübreler oalacak deneme sonuçlarını veya işe yarar olanları sizinle paylaşacağım. Ben bahçeyi aldığımda önceki sahibi bahçeye uğramamış bile. Mevcuttta 83 adet 1 ila 15 yaş arası kirazlar (Cinslerini bilmiyorum) 150 kadar aşılanacak mahlep ağacı mevcuttu. O dönemden sonra 155 adet 0900 çeşidi diktim. 120 adet daha napolyon çeşidi dikeceğim.
Şu aralar bitkiye bakarak toprakta veya bitki bünyesinde bitki besin elemetleri eksikliğini tespit etmek için gerekli bilgileri topluyorum. Toprak yapısı fazla kumlu olduğu için toprak analizini sık yaptırmam lazım. Bu tip topraklarda değişkenlik fazla olur. Buna ayıracak çok vaktim yok. Eğer elinizde bitki besin eksiklikleri ile ilgili resimler varsa ve bizimle paylaşırsanız çok memnun olurum.
Saygılarımla..

SWARDROCK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön