Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bayindirmevki
Çevrenin, amacı para kazanmak olan firmalar ile kirletildiği açık.
Kirletileni temizlemek için de yine amacı para kazanmak olan firmalar kurulduğu daha da açık.
|
Bu mantığı anlamadım...
Sorun yaratan firmalar ile, o sorunlara çözüm bulmak için kurulmuş firmaları aynı kefeye mi koyuyorsunuz?
Umarım sadece Ergene'yi temizlemeye çalışan bu firmanın adını kullanmamak için, yanlış olduğunu bile bile böyle bir genelleme yapıyorsunuzdur. Tüm firmalar için böyle düşünüyorsanız durum anlaşılmaz ve vahim...
Kirleten firmalar, temizlemek için de firma kurmuş gibi bir anlam çıkıyor...
Çevre kirliliği yaratan firmalar (amacı para kazanmak) yüzünden hastalanan insanları iyileştirmek için kurulmuş hastaneler (amacı para kazanmak) için de aynı şeyi söylüyor duruma düşmüyor musunuz?
Amacı para kazanmak olmayan tek ihtimal, devletin bu işe sahip çıkmasıdır.
Alıntı:
söz konusu firma kirlenme önlenmeden bu işi yapmayalım diyebilecek yetkinliğe sahipken
|
Benim bildiğim bunu hep söyleyip durdukları... Ama nehir o kadar kirli ki, battı balık yan gider havası hakim. Bu algıyı değiştirmek için, bir yeri temizleyelim ki, insanlar, temizlenebileceğini görsün diye düşünmüşlerdi. Bunun mümkün olduğunu anlayanlar, hem temizlemeye gönüllü olurlar, hem kirletilmeye devam edilmemesi için bir baskı unsuru oluşturmaya karar verirler diye umuyorlardı...
Sık sık agaclar.net ile firma işbirliğinden söz ediyorsunuz, bunu da bir eleştiri olarak dile getiriyorsunuz. Gizli bir görüşme yapmışız
Agaclar.net,
üyeleriyle farklı konularda gizli(!) görüşmeler yapar
Bitki veritabanı gizli örgütü vardır, anıt ağaçlar gizli örgütü vardır, kitap yazma gizli örgütü vardır, dergi gizli örgütü vardır, Doğa İçin Çal gizli örgütü vardır, temiz besin gizli örgütü vardır, nehirlerin temizlenmesi gizli örgütü vardır, eğitim çalışmaları gizli örgütü vardır, yarışmalar gizli örgütü vardır, programlama gizli örgütü vardır...
Bu üyelerden bazılarının firma sahibi olması sadece rastlantıdır...