View Single Post
Eski 14-12-2010, 23:32   #1244
Badee
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Bakın ben amerıkadan bir uzmanla bunu konustum tavukları arastırma üstüne bircok tezi var bana söyle dedı tavuk ırkını okadar bır bırıne karıstırdık kurcaladıkkı tavukların tüy zamanlarından sonra yumurtadan kesılır halde olanları coğaldı dedi.Bana söyledıgı ibiği olan tavukları tercıh et dıyerlerı hint saf cinsi harıc coğunun ırkında genetık oynamalar oldu dedi.Bende buna katıldım cunkı ibikli tavuk aldım hergün yumurtluyor eskı olan tavukta tık yok gene kıyamıyorum kesmeye ama bılmıyorum takasta edebılır.Bir arkadasımız yemine biber katmaktan bahsetmis ben 28 yasındayım ninem köyde biberi tavugu gülke düsürmek ıcın yemine karıstırırdı onun ıcın bu sakıncalı bisey kıs günü hayvana acıvermekten baska bisey olmaz.Bende feriklerim var yumurtaya düsmemis öbür yumurtlamayan tavugu bakarsınız satarım daha saf bir cins bulur alırım.Cünki buhint kırması ıle normal tavugun karması bır tavuk genetıgı ıle oynanmıs bir cins anlıcanız.Yem konusundada kümsete devamlı yem bulundurmayın tavuklar doyunca yemı kurcalar dökerler oynarlar yemle buda kümese yem artıklarını yemeye fareyi dadandırırki bu cok felaket bir durum olur.Bunun yerıne günde üc öğün yoklayın tavuklarınızı kısın dısarı cıkmadıkları ıcın yazın zaten sala bılen dısarı salıyor sabah cıkarırken verıyor aksam gırerken verıyor ben öyle yapıyorum.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön