Önce insanlara hurma kurusunun tadının nasıl birşey olduğunu öğretmek gerek.
Türkiyede hurma kurusuna rakip olabilecek sadece incir ve kayısı kurusu var.
onların tadıda hurmanın yanına bile yaklaşamaz.
70 milyon kişi içinde hurma kurusunu tanıyanı, tadına bakanı saysanız 100 kişiyi geçmez diye tahmin ediyorum.
Üretimi oldukça zahmetli ve riskli.
15-20 tane hurmayı kurutmakla yüzlerce kilo hurmayı kurutma arasında büyük maliyet farkı olacaktır.
40 TL fiyat cok cazip gibi görünsede tanımayan kimse bu meyvenin kilosuna (yaklaşık 12-13 tane)40 TL veripte alıp yemez.
İleride üretim arttıkça fiyatda çok düşecektir.
Üretiminde ileride çok fazla artacağını tahmin ediyorum.
Kahramanmaraş,Hatay,Mersin, Antalya,Manisa,Samsun,Trabzon,Ordu,Artvin,Rize Türkiyenin neredeyse tüm sahillerinde yetişebiliyor.
İlk önce insanlara tanıtmak gerekiyor.
Tanıtmak içinse çok uğraşmaya gerek yok.
Bir tane yedinizmi bundan başka yokmu diyorsunuz zaten.
|