View Single Post
Eski 13-12-2010, 15:17   #25
Faruk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cellin Mesajı Göster
Merhabalar,
Tüm menekşelerinin bol çiçeklerini gören arkadaşlarımı kutluyorum ve emeklerine sağlık diyorum. Faruk özellikle seni kutlarım ve verdiğin değerli bilgiler içinde teşekkürler. Sanırım menekşelerim için bu yöntemi uygulamak zorunda kalacağım. Ben yanlış sulamadan ötürü büyümeden menekşelerimi kaybediyorum.
Sevgili Klubnikadan gelen 3 çeşit yapraklarım yavruladıktan sonra çürüdü. Sadece 3 numara sağlıklı yoluna devam ediyor. Birde güzel arkadaşım Elelergg'in hediyesi yavrulamış 3 yaprağım var. Bunlarında ölmesini istemiyorum.
Ancak yaprağı toprağa diktim bu saatten sonra fitille sulama olur mu? Ya da önerebileceğiniz bir sulama yöntemi var mı?
Birde resimlerini ekleyeceğim yavrulamış yapraklara sıvı organik gübre versem mi?
Sevgili cellin güzel sözlerin için teşekkür ederim. Ben kendi yavrularıma 2-3 cm. boya ulaştıklarında gübreli su vermeye başlıyorum. Gübreli sudan kastım 1/3 oranında seyreltilmiş gübreli su. Sevgili cellin ben fitil için aynı yaprağa ait üç tane yavru menekşemi kullandım. Kullandığım yavru menekşeler de yaklaşık 2-3 cm. boylarındaydı...

Sevgili cellin menekşelerinin toprakları aşırı sulu gözüküyor. Bu devam ederse bu yavrular da çürümeye başlar...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön