Şikayetler çok olup, çaresiz kalınca gerekirse bir süre et, süt, yumurta da yenmeyebiliyor. Dayanım gücü, şikayetin şiddetine göre değişebiliyor
Aynı şekilde ucuz bir tahlil değil, kesin rakamı hatırlamıyorum ama sorduğumda 800 TL civarında bir fiyat vermişlerdi. Son beş yıldır çok rahatsız eden şikayetlerim vardı, bir sürü tahlil-kontrol yapıldı, hiç bir şey bulunamadı. İsviçredeki bir yakınım bu testten bahsetmişti, maydanoz, ayçekirdeği (ve yağı), bakliyat ve süte alerjisi çıkmış, yediklerine dikkat ettiği için halinden memnun ( bu diyetin süresi hakkında bilgim yok). Şikayetlerim şimdilik çok azaldı, fiyat da çok gelince erteledim. Yine nedeni bulunamayan ani şişmelerim, ağrılarım, halsizliğim artarsa düşüneceğim. Gıda alerjisi, son yıllarda şikayet edip tedaviye başlamadığım romatizmayı bile tetikleyebiliyormuş.
Bir gıdaya bağlı alerji sürekli olmayabiliyor, senelerce bize dokunmayan bir şey bugün zarar verebiliyor ya da eskiden zarar veren bir gıda şimdi masum olabiliyor. Bu nedenle, şikayetlerin çok olmadığı bir dönemde "Bir bakayım ben de ne varmış" diye test yaptırmak bence yerinde bir karar değil.