View Single Post
Eski 12-12-2010, 10:53   #7
Faruk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee Mesajı Göster
Fitilli sulamayı pamuk ip,naylon ip ve çorapla denedim,ya vıcık vıcık su oldu ya da toprak kuru kald ıbir yerde yanlış yapıyorum ama çözemedim.
Fahriye hanım ben fitili pet bardakta ki bir menekşeme uyguladım. Yapraktan yeni çıkan bir aylık üç yavrumu aynı pet bardağa diktim. Dikmeden önce bayanların kullandığı kaliteli ince çoraptan 1 cm'lik halka kestim. Halkayı kesip düz hale getirdikten sonra elimle halkayı ip haline getirdim. Pet bardağının altına yarım santimlik kıyılmış köpük yerleştirdim drenaj için. Köpüğün üzerine pet pardağının yarısına kadar hazırladığım toprak karışımını koydum. Bayanların kullandığı örgü tığıyla hazırladığım fitili pet bardağın içine alttan çekip yarısına kadar toprak karışımı doldurduğum pet bardağın orta kısımına genişçe yaydım. Üzerine kalan toprak harcını ekledikten sonra yavruları diktim. İlk sulama olarak afrika menekşeleri için kullanılan çiçek coşturanı üçte bir sulandırak üstten sulama yaptım ve pis suyun alttan akıp gitmesini sağladıktan sonra pet bardağın altına sıvı haznesinin içine sulandırdığım karışımı pet bardakla sıvı haznesi arasında 1cm kalacak şekilde koydum. Sıvı haznesine 3 değişimde bir su koyuyorum. Yani sıvı haznesinde 2 kere arka arkaya bitikçe seyreltimiş sıvı besin koyuyorum. Üçüncüsünde ılıtılmış soğutulmuş su koyuyorum. Bu tarzda uyguladığım fitilli yetiştirme deneyinde 1 ayda şaşırtıcı sonuçlar elde ettim. Şuan yapraklardan toprak gözükmüyor ve saksı harcı her daim nemli.

Bu uygulamayı Orkun kardeşimden öğrendim. Kendisi bu fitil uygulamasında çok başarılı. Son eklediği 7720. mesajda fitil ile yaptığı uygulamanın bir karesi var. Ayrıca forumda Orkın kardeşimin önceki mesajlarının bazılarında bu uygulamaya ait aşamalı olarak anlatımı mevcut. O mesajlara göz atmanızı öneririm...

Düzenleyen Faruk : 12-12-2010 saat 13:02 Neden: Harf hatası...
Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön