View Single Post
Eski 11-12-2010, 20:19   #1582
merlict
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi biyologist Mesajı Göster
Mehmet bey, tavsiyeniz üzerine iki adet sardunya çeliğimi çiçek toprağına diktim. Bir yerde bunların üzerinin streç filmle sarılması gerektiğini okumuştum. Böyle birşey var mı? Bir de sakaryada havalar iyice soğumaya başladı, diktiğim çelikleri oda sıcaklığında mı tutmalıyım yoksa, dışarıda mı? Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. İletişim içinde olursak memnun olurum. Saygılarımla..
Merhaba sayın biyologist

Gündüz konuya mesaj yazmıştım ama gitmemiş, şimdi farkettiğimde tekrar yazayım istedim.

Strech filmle sarma işlemi bir nevi gerekli.Nedense sizin oralar soğumuş, dün öğrendim, bizim buralarda bugün soğumaya başladı, hatta bugün tipi şeklinde kar vardı İzmirde.
Soğuktan koruma işlemi bu dönemler için gerekli, imkanınız varsa oda ortamına alın eğer yoksa balkonda bunu bir nevi mini sera şeklinde yapabilirsin.İster film sarar kuru soğuktan korursun istersen başka ekipman.
Kimi büyük saklama kabından kapakta delik açarak,
kimi strech sararak,
kimi büyük kab küçük kab yöntemi (ben buna matruşka diyorum, benim en çok kullandığım yöntem) Aynı matruşkalar gibi küçük saksı içinde çiçek üzerine daha büyük -örneğin 5 veya 8-10 lt.lik pet şişenin taban kısmını düz kesip saksının üstüne geçirmek, kapak kısmından delikler açmak hava alsıon diye - iyi yöntemdir.

İletişim konusunda sıkıntı olmaz hocam, bildiğimi paylaşmak benim için zevktir.

Mehmet

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön