Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tubay
Sayın Kgursan bilgiler için teşekkürler.Bir Malatyalı olarak küçük bir düzeltme yapmak isterim.Gün kurusu, kayısı çekirdeği çıkarılmadan güneşe serilir,bir miktar suyu çekildikten sonra, çekirdekleri sıkılarak çıkartılıp tekrar güneşte kurutulur.Kuru kayısıda en lezzetli ve en sağılıklı olan bu yöntemdir.Sizin bahsettiğiniz yöntem ise kabuk dediğimiz, genelde çok etli olmayan mayhoş tatta olan kaysıların yarılarak kurutulması işlemidir.bunu kompostolarda kullanırız.
|
Haklısınız sn. Tubay, ama sonuçta ikisi de "güneşte kurutulur", Malatya kayısıları kuru madde yüksek olduğu için kalın ve etli kurur ama zerdali dediğimiz sofralık kayısılar kuru maddeleri çok az olduğu için kuruyunca kağıt gibi ince olur, kabuk gibi olurlar. Yani birisi kayısının güneşte kurutulmuşu, diğeri zerdalinin güneşte kurutulmuşu.
Sn Denizakvaryumu., Fırınlarda kurutma yı bilmiyorum. Yeni geliştirilmiş bir teknik ise bilmiyorum. Ama Temmuz ayında fırına gerek varmı?? Kükürt (SO2 olarak veya başka bir gaz formunda) kayısının etine işlediği için fırınlarda nasıl giderilir? bilmiyorum.