Konu: Palmiye
View Single Post
Eski 10-12-2010, 22:18   #596
Nebat
Ağaçsever
 
Nebat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2009
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamibasoglu Mesajı Göster
2011 Şubat Sonunda yaparsanız daha iyi olur.Gerçi kuruyup sarkanlar var ise onu herzaman alabilirsiniz.Tohum ne olursa olsun ekim için havaların sıcak olduğu aylar daha uygundur.Önümüz kış olduğundan bence baharı bekleyin.
Yukarıda saklama koşulları ile ilgili bilgi vermiştim.
selamlar
Merhaba Sayın Hami Başoğlu

Elimde dün itibariyle salkım şeklinde kesilerek toplanmış çok miktarda takriben bir kaç bin tane çin yelpaze palmiyesi tohumu mevcut.
Forumdan ve sizin paylaşımlarınızdan edindiğim bilgilere göre tohumlar olgunlaşmışlar zira meyve kısmı kolaylıkla elle soyuluyor ve içinden siyah çekirdek kısmı çıkıyor.
Bu tohumları okulda tüm öğrencilerimize ektirmeyi planlıyorum. Hatta tohum sayısı fazla olduğu için ailelerine de ekmeleri için bilgilendirici bir metin ile birlikte göndermeyi düşünüyorum.

Lafı uzattım kusura bakmayın paylaşımlarınızda palmiye çeşitlerinin tohum ekimi için sıcak havaların daha uygun olduğunu belirtiyorsunuz ki bana da çimlenme verimi açısından mantıklı geliyor. Ancak okuduğum bir kısım paylaşımlarda da tohumun toplandıktan hemen sonra ekimi verim oranını arttırır diyor.
Benim düşüncem ise öğrencilerimize tohumları önümüzdeki hafta içerisinde 2,5 litre hacmindeki plastik şişelerden elde edeceğimiz kaplara, şişelerin altlarına delikler açıp uygun bir toprak karışımına ektirip evlerinde kapalı alanlarda mümkünse de sıcak ortamlarda muhafaza ederek bakımlarını yapmaları yönünde olacaktı.

Sizce de uygun olabilir mi? Değerli tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Nebat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön