Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız
herkese merhaba
bahçeye merakım yeni sayılır siteyi birkaç haftadır takip ediyorum ve çok faydalı şeyler öğrendim. bu ayrık otu benim azılı düşmanım. evimin ön kısmını çim yapmak istiyorum fakat çok uzun süredir hiç sürülmediği için inanılmaz derecede ayrık dolu. 1 aydır gıdım gıdım belleyerek topluyorum bir hafta sonra yaptığım yerleri tekrar yaptığımda oda ne tekrar çıkmış köklerini bulmak ayrı dert parçalarını toplamak apayrı bir dert ama yılmak yok köklerini kurutucam canım çıkıyor tek başıma fakat başarıcam bahara kadar çimlerime kavuşucam inşallah 
|
Merhaba Sn; furkan yıldız , 2007 yılı başlarında ağaçlarnet'i bulma nedenim ayrık otu,yerine yer örtücü ne kullanabilirim ve ayrık otlarını nasıl temizlerim sorusuna cevap bulmaktı.Araştırmalarım da benim beklentime uygun (basmaya dayanıklı, az su isteyen,kışın bozulmayan, yayılıcı olmayan, gübreleme v.s gibi fazla bakım gerektirmeyen.....) bir yer örtücü bulamadım. bir çok kişinin karşı çıkmasına rağmen , düşmanla işbirliği yapmaya karar verdim(doğayla savaş çok zor , maliyetli,zahmetli ve başarı şansı düşük), Düzenli olarak hafta bir çim biçme makinası ile biçtim, toprak olan kısımlara ayrık nakli yaptım, düzenli biçme 6-7 ay devam edince bizim azgın ayrık ehlileşmeye başladı , şu anda görüntüsü çoğu arkadaşın çiminden iyi, uzaktan çimden ayırt etmek imkansız, tabi her işte olduğu gibi iyi ve kötü yanları mevcut. sulama (yazın dahi) sorunu yok,gübreleme v.s bakım sorunu yok, kışın bozulma sararma yok, arasından yabani ot çıkması çok az,basmaya çok dayanıklı(bizim minik köpeğimiz çınar'ın devamlı dolaştığı veya arada kazdığı yerler hariç ) kelleşme yok. kötü yanları ise:Görüntüsü ,İYİ bir çim kadar albenili değil ,benim için tek sorun bahçedeki ağaç ve çicek diplerinin 15-20 günde bir ayrıklarının temizlenmesi, bütün ağaçların etraflarını dere mili ,torf ve gübre ile doldurduğumdan, ayrıkları temizlemek nispeten kolay oluyor.Baştan beri fotoğrafları bulursam sıra ile yüklemeye çalışacağım. siteye şimdiye kadar yüklemiş olduğum resimlerde (başka bitkileri göstermek için çekilmiş olsa da fikir vermesi açısından) görülebilir. benim ayrık otu hikayem böyle,özellikle büyük bahçeler için kesinlikle denemenizi öneririm.