View Single Post
Eski 10-12-2010, 00:41   #17
kuzen38
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
bu konuda yorum yapan herkese teşekkür ederim. hayvancılık benimde hayalini kurdugum, ve bilgi toplamaya çalıştığım bir meslek, amacım ise şimdilik besicilik. Yıllardır az sayıda inek, dana,koyun cinsi hayvanların oldugu kücük bir ahırım var catalcada. Ama bunu meslek olarak degil, hobi olarak yaptık zamanında. Hazır bu konuda bilgi sahibi dostlarımız varken benimde bazı sorularım olacak cevaplandırmanızı rica ettiğim.

Öncelikle ben bu işi yapacaksam konum olarak istanbula yakın bir yer düsünmekteyim. Elbette istanbul tüketimin baş şehri oldugu icin yakınlıgın getirdigi bazı avantajlara sahip olma ihtimali yüksek. Ancak arazi fiyatlarının Anadoluya oranla cok daha yüksek olduguda bir gercek.

Çatalca tarafını bilenler bilir, istanbula 60 km mesafededir. Trakyanın baslangıcıdır. Bu bölgede parca parca toplamda 100 dönüme yakın arazim var. Şimdilik yem icin kendi arazilerimi kullanmayı düsünüyorum. Ancak benim arazilerin oldugu bölgede arsa fiyatları 25 TL den baslıyor. Amacım ise biraz daha uzak, çok uygun rakamlara ve gelecegi yapılaşma bakımından hiç olmayan bölgelerden 100 dönüm daha yer alabilmek. sorum ise şu : İstanbula yakın bir yerde bu işi yapmanın size göre avantajları ve dezavantajları nelerdir, veya neler olabilir? Sonucta istanbul da yasadıgım icin bu işi Anadolu veya Trakyanın daha içlerinde yapma şansım en azından şimdilik yok.

2. sorum ise birim alandan alınan ürün, yani hayvan yemi. ben bölgede yılda 4 kez yonca alındıgını duydum, ama şu an icin kulaktan dolma gercek durumu bilemiyorum. Anadolunun soguk iklimlerinde bu rakamın daha düsük oldugunu tahmin ediyorum, trakya için hayvan yemi karlılıgı nasıldır bilenlerin cevaplamasını rica ediyorum, veya maksimum kac kez ürün olabiliriz?

3. sorum ise benim için en önemli kısmı. Bu işe devletin gercekten bir destegi var mı yoksa göstermelik mi? Maksimum kredi tutarı olarak ne kadar alabiliyoruz ve sartlar nedir? Kredi almak peşin para sahibi olarak işe girmekten daha mı cazip? Kredilerin geri ödemeleri ve ne sartlarla verildigi ile ilgili. Ayrıca şirket veya şahıs firmasına mı kredi veriliyor sadece gibi.

Şimdiden teşekkür ederim...

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön