View Single Post
Eski 08-12-2010, 01:08   #505
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hexus Mesajı Göster
Geçekten Napolyon Ziraat 0900 güzel bir çeşit. Fakat Her bölgede aynı tada sahip değil burda. Ziraat mühendisi olduğumdan dolayı oldukça fazla arazi geziyorum her gittiğim bölgede farklılıklar gözlemledim. Bu arad ali bey sizin yaşadığınız bölgede Napolyon kirazın verimi dekara ne kadar acaba ?
Kirazlarınızın kalitesi güzel ancak sap gelişimleri oldukca zayıf kalmış. Ziraat 900 kirazı için oldukça kısa görünüyor saplar. Ya da buna çok benzeyen Stella olabilir meyveler.

Sevgili Hizals bizim oralarda bu kiraza salihli napolyonu denir ve ihraca gider.

Sn arkadaşlar., Kiraz çeşitleri birbirlerine çok yakın olduğu için bana çeşitler karışıyor gibi geliyor. Her iri kiraz "Napolyon" oluyor, veya şimdi ünlü olduğu için 0900 Ziraat oluyor. Tabi ki birbirlerine çok benzeyen kirazları fotolardan ayırd etmek çok zor.

Bahçe kurarken aldığınız fidan sertifika olayı yeni yeni oturmaya başladı, ve İsmine doğru çeşit her zaman olmayabiliyor. Örneğin siz ziraat 900 istiyorsunuz, ama lambert veya benzer bir çeşit verilmiş.

Ayrıca belki aynı çeşit her yörede farklı isimlerle satılıyor. Örneğin: 0900ziraat, Allahdiyen (Salihli), Akşehir napolyonu (Akşehirde) , Napolyon (keçiborluda), Dalbastı Malatya (Malatya da) vb.

Tabi yörelere ve yükseltileere göre de olgunlaşma zamanları farklı oluyor. Örneğin Malatya da 10-haziran-10 Temmuz arası olgunlaşır. Bu dönemde Ege ve Marmara da bitmiş olması gerekir.

Belki yanılıyorum ama; 0900 ziraat (Dalbastı malatya) versiyonu; seyrek meyve tutar, iri olur, sapı ince ve uzundur. Bing ve Lambert, stella ya benzer.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön