Sağolun arkadaşlar!
Arı sokmasına allerjim olmaz mı? Hem de ne allerji, tahtalıköye yollayan cinsten. İki defa yarı yoldan geri döndüm. İlkinde ikigün sonra komadan çıkmışım. İkinci koma durumu galiba daha kısa sürmüş.
Allerji testlerinden sonra her hafta iki aşı oldum ve bu durum 3.5 sene devam etti. Ama vücudum bağışıklık kazanamayınca dr. aşıyı kesti.
Şimdi arı soktuğunda 20 dakika içinde hastaneye yetişmem gerekiyor. İlk belirtileri kesik kesik gıcık gibi başlayan öksürük, sonra kulak zonklaması kızarması, nefes darlığı ve çift görme. Şişme de cabası. Sonra da...... Allah kalıyor işim.
Serum içinde hemen avil, dekort ampul damardan veriliyor 2-3 saat hastanede geçirip eve dönüyoruz.
Eve gelişten sonra da 2 saat kadar istirahat, sonra geçiyor bir şeyim kalmıyor.
Bu yaz bu işi üçledik. Ama bu kış gününde benden başka da kim bulabilir bu arıları ve kendini sokturur? Kocam da oğlum da şaşırıyor. Ama bilmiyorlar ki ben o kadar tatlıyım ki arılar bana hucum ediyor...

(Uzak mesafede olduğum zaman yanımda acil durum için bana 2-3 saat bir zaman kazandıran bir iğne var epipen onu bulunduruyorum)