View Single Post
Eski 06-12-2010, 19:41   #1166
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı Mesajı Göster
Sayın Orhan Özbilgiç; Hepsi çok güzel güle güle büyütün. Rezenenin zamanı olduğunu bilmiyordum. Bende de biraz var. Çay olarak tüketiyordum. Birazını tohum olarak paketledim. Şimdi eksem mi acaba? ne dersiniz ?
Sayın Uzaylı;
Rezeneyi ilk defa ekiyorum. Tamamen bir varsayıma dayalı olarak ektim. Neden mi?
Çünkü; İlkbaharda yeşil olarak tükettiğimiz bir bitki. Bu tür ilkbaharda yenilen benzeri yeşillikler, genel olarak kasım ayında ekiliyor.

Şimdi siz sorunca, internetten araştırdım. Ayrıntıları çok uzun olduğu için, sadece bir kısmını alıntıladığım şu bilgiye ulaştım. Yapıştırıyorum. Selamlar.

Yetiştirme Tekniği : Doğrudan doğruya tarlaya ekimi yapılabildiği gibi, çelik şeklinde üretilebilir. Koşullarımızda direkt tarlaya ekimde iyi bir bitki gelişimi sağlanmıştır.
Sonbaharda tohumlar 60 cm sıra arası mesafesinde mibzerle ekilmiş ve tohumluk miktarı olarak 1 kg/da kullanılmıştır.
Eğer rezene üretimi çelik şeklinde yapılacak ise bu takdirde İlkbaharda Mart, en geç Mayıs başına kadar 30 cm sıra arası mesafesinde tohumları 2.5-3 cm derinlikte ekmek gerekir. 0.4 kg tohumluk 100 m2 için yeterlidir. Buradan elde edilecek pençe 1 dekara kafi gelir.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön