Çörek otu, 100'ün üzerinde değerli besin maddesi içermektedir. Takriben yüzde 21 protein, yüzde 38 karbonhidratlar ve yüzde 35 bitkisel yağlardan oluşmaktadır. İçeriğindeki aktif maddeler, nigellon, thymoquinon ve yenilebilir yağlardır. Diğer maddeler ise, linoleik asit (Omega-6, Omega-3), oleik asit, palmitik asit, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, çinko, bakır, magnezyum, selenyum, fosfor, vitamin A, vitamin B, vitamin B2, niasin ve C vitaminidir.
Çörek otu, Orta Doğu ülkeleri arasında birçok derdin dermanı olduğu için 'Habbat Al Barakah' ya da 'Kutsanmış Tohum' olarak bilinir. Binlerce yıldır Orta Doğu, Asya ve Afrika'da kullanıldığı gibi günümüzde Amerika ve Avrupa'da da kullanılmaktadır. İçinde Omega-3 ve Omega-6 ihtiva eden yüzde 50-60 oranında temel yağ asidi vardır. Bunlar, bağışıklık sistemini alerji ve enfeksiyonlara karşı güçlendirip dengeleyerek kronik hastalıklara karşı korumaya yardımcı olmaktadır.
Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan
http://www.gercekgundem.com/?p=334715
Not:Bu değerli tohumu kullanırken bekletilmeden tüketrmelidir.Çünkü,dövülüp ezildiğinde içinde bulunan yağlar çok çabuk bozulmaktadır.
Öğütüldükten sonra sonra kullanırım diye bekleti
lmemelidir.
Çörekotu üzerine çok geni
ş bilgi bulabileceğiniz bir site:
http://www.coreklen.com/2009/08/core...faydalari.html
http://www.coreklen.com/2009/04/core...gorusleri.html
http://www.coreklen.com/2008/03/core...faydalari.html