View Single Post
Eski 04-12-2010, 23:55   #24
mesutcan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2010
Bundan sonra çok yoğun bir iş temposuna girdim. Tam da havuza başlayacakken ve yazın en güzel aylarındayken girdiğim bu iş temposu ve iş gezileri beni bahçemden uzak bıraktı. Haftasonları kahvaltıdan akşam yemeğine kadar bahçede vakit geçirdim ancak hiç havuza fırsat bulamadım. Ama sürekli plan yapmaya çalıştım. Bu forumdan ve diğer bulabildiğim kaynaklardan havuz yapımlarını takip ettim. Şelale ve havuz tasarımlarına baktım. Nasıl yapmalıyıma karar vermeye çalıştım. Havuz şiltesi kullanarak yapmaya karar verdim ama bunu düşününce büyük bir hata daha yaptığımın farkına vardım.

Havuzumu bahçe duvarının tam köşesine yapıyordum ve havuz şiltesi kullanacaksanız şilteyi kenara sıkıştıracak kadar bir yere ihtiyacınız var. Benim havuzum duvara sıfırdı. Bu nedenle öncelikle duvar kenarına bir tuğla set yapmam gerektiğini düşündüm. Bu set hem şiltemi tutacak, hem de kalan boşlukta bir kaç güzel çiçek yetiştirebilecektim. Havuz ile ilgili bir kaç çalışmam:

Name:  Capture.PNG
Views: 19861
Size:  51.7 KB

Sonra karşıya küçük bir ada yapayım dedim. Arada küçük bir ahşap köprü olacak. Onu da kendim yapmak istiyorum. Karşıya da belki bir kaç gül dikeceğim. Gül adası olacak. E Isparta'dayız ya.

Name:  Capture1.PNG
Views: 22446
Size:  42.4 KB

Kasım'daki uzun Kurban Bayramı tatiline kadar böyle bir şeyler çizdim durdum. Bu arada bu 3 boyutlu çizimleri Google Sketchup ile çizdim. Çok kolay kullanımlı çok keyifli bir program. Herkese tavsiye ederim.

mesutcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön