Bu belki işinize yarar.
Dondurma Küllahı Tarifi
Waffle makinem olmadığı için, evde külah yapmak hiç aklıma gelmemişti. Ama limonlu parfeyi çok sevdikten sonra, parfe lezzetli yapılmış bir dondurma külahı içinde ne güzel olur diye düşünerek, külah tariflerine bakınmaya başladım. Dondurma külahlarının bu kadar malzeme içerebileceğini, dolayısıyla bu kadar yüksek kalorili olabileceğini hiç aklıma getirmemiştim. Tabii bu tarif çok sıradan bir tarif değil; içinde badem, kakao ve nescafe de barındırıyor. Yine de, beni şaşırttı.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı eriyip, ılınmış tereyağ / margarin
- 1 çay kaşığı badem aroması (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Çeyrek su bardağı ince çekilmiş badem
- Çeyrek su bardağı kakao
- 2 çay kaşığı nescafe
Yumurtaları iyice çırpın, içine yavaş yavaş toz şekeri ekleyin. Birbirlerine iyice karışsınlar. Ardından eriyip soğumuş tereyağını ve badem aromasını (eğer varsa) ekleyin.
Kalan malzemeleri ayrı bir kasede iyice karıştırın. Ardından yumurtalı karışıma ekleyin. Hepsini birden karıştırın. Bundan sonraki kısım pişirme kısmı.
Waffle makinesinde pişirip, koni şekli verebilirsiniz. Eğer kase şeklinde külahlar istiyorsanız (Anadolu Kavağı’ndakiler gibi), ufak bir kaseden faydalanabilirsiniz. Külah pişip, daha sıcakken, istediğiniz bir kaseyi ters çevirip hamuru üzerine oturtun. Bu şekilde 30 saniye soğumasını beklerseniz, kase şeklinde külahlarınız olacaktır. Sonra yaratıcılık size kalmış; isterseniz dondurmanızın üzerine muz dilimleri ekleyin, isterseniz çilek dilimleri, biraz fındık, biraz fıstık, biraz çikolata sosu…
Kaynak: Tramie’s Kitchen – Almong Mocha Waffle
http://www.hafiftarif.com/2009/05/04...kulahi-tarifi/