borusan holdıng var onursal başkanı ASIM KOCABIYIK bılırsınız memleketi afyon tazlar koyu benım dıkecegım yer ıse tokuşlar kasabası 2si arasında ortalama 7 kılometre var ve ASIM bey devletten teşvik oldum 1000 dönum cıvarında oraya tesıs kuracak tesıs ıcınde 50 bın adet cevız 25 er bın adet de badem ve kraz meyvesı dıkecek cevız meyvsı oluyo afyon da hatta dıkıme baslıcaklar zannedersem subat gıbı de benım bahcem ın yukseltısı rakım sal olarak tazlar köyune göre dusuk afyonun rakımı 1021 zaten 1500 olacagını zannetmıyorum bızım köylulere soruyorum hepsı genele bağlı çeşit ısmı bılmıyorlar cevız mı cevız dık geç ben ise en guzel verım alabılecegım cevız turunu arıyorum sayın tarımbılısım zaten sınanpasa ilçesi bir ovadır dağlık degıl yanı maksımum iklımsel olarak en fazla -30 görulmustur en kötu soguklarda bıle mayısa kadar devam edıyo mayısın ortasından sonra havalar ısınıyor tarım illçe mudurlugune gidip bi görusmem gerek arkadaşlarınız varsa zirat muhendısı onlarla da görusebılırım dıkımı subat gıbı yapıcam ocak da çukurları açıp tabanlarına 100 er gram potasyum sulfat la kalsıyum fosfat ılave edıp bir ay dınlendırdıkten sonra topragı dıkıme gecıcem ınsallah tek derdım uygun sağlam verım alabılcegım çeşit kalıyor gerıe
|