View Single Post
Eski 03-12-2010, 08:23   #498
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Okuya okuya başlığın 14. sayfasına kadar gelebildim, bu başlığı yeterince takip edemedim ama kırık ayağım bana çok şey kaybettirmiş. Doğrusu oldukçada bilgilendim ve hatta kendi enzimimi dahi üretebileceğimi düşünüyorum. Hatta dikkatimi çeken ve benimde söyleyeceğim bir şey olarak enzimin üretim tekniği halk arasında imam şarabı/köy şarabı denilen bir yöntemle üretiliyor olması.

Neyse, benim de olaya bir katkım olsun diye içilebilir olarak üretilmiş bir enzimde ya da tarımsal amaçlı üretilmiş enzim de olabilir (analiz yaparken burada tatmak isteyenlerde olabilir diye önceliği içilebilire vermek isterim) bana gönderilecek yarım litre veya bir litre enzimde resmi bir sonuç olmasada alkol tayini, pH, tat, renk gibi laboratuvarda yapılabilecek kit gerektirmeyen analizleri TSE ve 17025 standartlarında yaptırarak bu başlığı takip edenlerin bilgilerine sunma olanağım var. Ayrıca burada söylenebilecek veya merak edilen analizleri kit gerektirmediği takdirde çalıştığım birimde işinin ustası ve meraklı mesai arkadaşlarımdan rica ederek yaptırma şansım var ancak o zamanda daha fazla enzim gerekiyor.
Selahattin Bey,

Sizin bu konuya katkınız olacağı çok açık, özellikle yapılan analizler, bağlı olduğu standartlar ve bu analizlerin yaptırılabileceği labaratuarlar ve kit gerektiren analizlerin mahiyeti ve maliyeti konusunda bilgiler verirseniz memnun oluruz.

Enzimlerin içinde gerek bizim dışardan ilave edebileceğimiz, gerekse işin doğası gereği enzim içinde kendiliğinden üreyebilen bakteriler ve bunların analizlerle miktarları ve cinslerinin labaratuarda nasıl tesbit edildiği konusunda bildiklerinizi paylaşırsanız seviniriz.

Kendi enzimini kendisi üreten arkadaşlar, karıştırdıkları malzemeleri en azından biraz daha bilinçli olarak, belirli miktarlarda karıştırarak hazırlarlar ve başarı şansları daha yüksek olur.

Saygılar...

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön