Konu: Nergis
View Single Post
Eski 02-12-2010, 19:42   #641
thisisme
Ağaçsever

thisisme's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Saksıda dikimler için soğanları derine gömmek yanlıştır..En ideal dikim tarzı,soğanların üst kısımlarının toprak üstünde görünecek şekilde dikilmesidir..Bakın aşağıdaki fotoda benim saksılardaki dikim tarzımı göreceksiniz:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=102

Saksıya soğanları sığ dikmenin yararını şöyle izah edeyim:
-Dikim yaptığımız saksılar zaten genelde 20-25 santim derinlikte oluyorlar..Soğanların ortalama boyu 4-5 santimdir;siz birde bu soğanları saksıda 5-6 santim derinliğe gömerseniz,soğanların salacağı köklerin yaşam alanı için gerekli toprak kalınlığını iyice azaltıp,köklerin kullanabileceği toprak alanının 10-15 santim derinlikte olmasına neden olursunuz..
Yani 20 santim toprak derinliği olan bir saksıda 5 santim uzunluğundaki nergisleri 5 santim daha derine gömerseniz,soğanın köklerinin kullanacağı toprak derinliği 10 santime düşer..
Benim yaptığım gibi;soğanı tepesi toprak üstünde görünecek şekilde dikerseniz köklerin kullanabileceği toprak derinliği 15 santime çıkar.
merhaba, bu konuyla ilgili birşey sormak istiyorum. Migroslarda çiçek açmış şekilde satılan sümbülleri minicik çay bardağı kadar kaplara dikiyorlar. Buna rağmen çiçek açabiliyor, bunu nasıl yapıyorlar. Ben her sene saksı konusunda strese giriyorum. Geçen sene sümbüllerim bol yaprak verip çiçek vermeyince bu sene çok küçük saksılara diktim. Yanlış mı yaptım?

thisisme Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön