Aliağa TED ilköğretim öğrencileri ve Ağaçlar. net Uzak Bahçeler buluşması.
TED ilköğretim Müdürü Sn. Orkun Karapostal, öğrencilerine doğal yetiştiricilik için uygulamalı gezi_eğitim vermek istemişti.
Öğretmen değil,
öğrenci merkezli eğitimi ilke edinmiş Aliağa TED ilköğretim Müdüründen,
doğal yetiştiricik üzerine teklif gelince, biz (UBYİ) Uzak Bahçelerin Yakın işbirliği olarak hazırdık.
TED ilköğretim Müdürü Orkun bey ve değerli öğretmenlerini, ilk öğretim öğrencileri için doğal (organik) yetiştiricilik konusundaki duyarlıliklarını,
Ağaçlar. net ve Uzak Bahçeler adına teşekkür ediyoruz.
Toprağın, suyun ve havanın hızla kirlendiği _kirletildiği_ bir dünyada, doğal yetiştiricilik, doğanın isteklerini anlama sanatı haline gelmiştir.
Okulda öğretmenlerinin öğrettiği doğal yetiştiriciliği görerek, yaşayarak ve deneyerek öğrenmek, yerinde görmek onlara bırakılacak en güzel mirastı.
Sn Müdürümüz Orkun bey ve birçok öğretmenimiz son anda gelen bir haberle _ gelecek vakıf yöneticilerini karşılamak için_ gelemediler ve bundan çok üzgün olduklarını söylediler.
TED ilköğretiminin 58 öğrencisi (1. 2. ve 3. sınıf) ile Öğretmenleri, Sn. Nihal, Sn. Hülya ve Sn. Saadet öğretmenleriyle;
geldiler.
Doğal yetişticilik doğa ile kuçaklaşmak demektir.
Öğretmenleri zeytin hasadını öğretiyor. Aslında geleceği öğretiyor... gelecek yaşamlara...
Eski Müdür Hüseyin beye de sorular var.
Eski Müdür Hasan bey de,
kolay hasadı öğretiyor.
Onlar da Uzak Bahçelerin yakınında ve hatta içinde bulunuyorlar.