View Single Post
Eski 01-12-2010, 17:42   #161
nurcanaybay
Ağaç Dostu

nurcanaybay's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hydrosuccess Mesajı Göster
Sayın nurcanaybay, kalanchoe ile bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum.Çelikten köklendirerek de büyütebilirsiniz. Kaktüslerde ise topraktan transfer sırasında gövde hasar gördüyse çürüme kaçınılmaz.Eğer çelik alarak köklendirip büyütmek istiyorsanız çeliğin sisteme koyulmadan önce kopma yerinin kuruyup sertleşmesi için (callus oluşumu) bir süre gerekli, beklemelisiniz.Erkenden sisteme konulan çelik de çürür.Hasarsız ve koparıldıktan sonra yeterli süre bekletilmiş çeliklerde kayıp oranı çok düşüktür ve sağlıklı bir bitki elde edilir.Her durumda su/besin eriyiği seviyesi hoyalara göre az olmalıdır.Başarılar dilerim.

Kaktüsler den birini, 2 cm'lik toprak yüzeyin de kendiliğin den kök oluşturmuş halde bulmuştum ,son derece sağlıklı görünüyordu.Diğerlerini
topratan çıkarıp ,köklerini yıkayıp diktim.Seçtiklerimin tümü gözden çıkarabileceğim çelikten ürettiğim küçük bitkiler.

Beni düşündüren tek nokta su seviyesi ,1.5 cm ya da saksıya göre biraz daha az kaynatılmış su kullandım.Yine de bu konu da içim rahat değil.

nurcanaybay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön