View Single Post
Eski 01-12-2010, 08:36   #23
syıldıran
Ağaç Dostu
 
syıldıran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-03-2008
Şehir: Aydın
Mesajlar: 208
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Sn. Syıldıran..

Ben çiçeklenme öncesi genelde tüm fidanları dolaşır,pamuklu bir araştırması yaparım..Fazlaca pamucuklar göze çarparsa (son 5 yıl) POLİGOR atarım..Sistemik ve 15-20 gün etkili olduğu için..
Ama bu yıl işi daha sağlama almak istiyorum..Etki süresi 60 gün cıvarında olan ve özellikle hasat öncesi atmaktan çekindiğim,çok kuvvetli bir zehir olan SUPRACYDE'i kullanacağım..Kokusu çok berbat,atarken çok dikkatli olmak gerek..

http://www.fidanistanbul.com/urun/91...rkayaklar.html

Çünkü ben çiçeklenme döneminde gidiyorum köye ve ondan sonra ancak buğday hasat zamanı olan haziran sonlarında dönüyorum köye..O zaman da zeytin taneleri mercimek irisi gibi oluyor.

Bir de beni üzen şeylerden biri şu..Taneler temmuzda nohut gibi olmaya başladıklarında zeytin taneleri tepelerinden aşağıya doğru kararmaya başlıyor ve kararma tanenin yarısına doğru ilerlediğinde dökülüyor..
bu da çok zarar veriyor..
Bunuda çözemiyorum..Susuzluk sonucu mu,yoksa mantari veya bitki besin noksanlığı sonucu mu oluşuyor bu durum?
Yanıtlarınız için teşekkürler..
Sn. pria ,
Anladığım kadarıyla çiçeklenme öncesi ilaçlamayı yapıyorsunuz. Bu durumda sorun gene de o bahsettiğiniz sıcak rüzgaralara geliyor. İnsektisit olarak Supracide en son çare olarak kullanılacak ilaçtır , mecbur kalmadıkça kullanmayın derim. Zeytinliğinizin etrafına rüzgar kıran amaçlı olarak bizim buralarda kara selvi dediğimiz türden ağaçlar dikmeniz belki faydalı olabilir diye düşünüyorum. Birde bulabilirseniz sıcağa dayanıklı olan memecik ve çekişte türü delice üzerine aşılanmış zeytin fidanı bulursanız deneme için dikin derim. Bu iki cinste delice üzerine aşılı olmak kaydıyla tabiat şartlarına karşı , kurağa ve sıcağa dayanıklıdırlar. Selamlar . .

syıldıran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön